Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
SAP aandelen – Kopen of verkopen?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • SAP aandelen – Kopen of verkopen?

    Het aandeel SAP toont een negatief signaal. Hiermee staat het grote herstel dat in november 2021 startte, op het spel. SAP beleggers moeten deze kritieke fase in het oog houden. De auteur heeft geen positie.

    SAP aandelen



    Na de 'bearish double top' op het weerstandsniveau van EUR 129,60 kwam SAP aan het einde van vorig jaar in moeilijk vaarwater. Maar de echte domper op het herstel van de aandelenkoers en daarmee het optimisme van de kopers kwam in januari met de sell-off op de steunpunten EUR 112,78 en EUR 111,68. Deze verkoopgolf deed de koers van het aandeel dalen. Deze sell-off veroorzaakte ook de grote doorbraak van de stijgende, middellange termijntrendlijn, een doorslaggevend verkoopsignaal. Het SAP aandeel vond echter wat steun in de twee laatste dagen van vorige week. De vraag is dus 'Wat gaat er deze week gebeuren? Zal de steun houden?'.

    SAP, weekgrafiek (bron Godmode)

    SAP aandelen kopen of verkopen?
    Probeer SAP CFD's met deze GRATIS trading demo

    Een zwakke start van de week kan de basis leggen voor een SAP sell-off

    Theoretisch zouden kopers de kans hebben om verdere massale dalingen te voorkomen door de nabije steun op EUR 107,38 te verdedigen. De negatieve signalen zijn echter zo overheersend dat een sell-off naar EUR 100,08 veel waarschijnlijker lijkt. Onder dit niveau zou de koers zelfs kunnen dalen tot de stijgende lange termijn trendlijn op EUR 95,00. Mocht een stabilisering daar uitblijven, dan zou het SAP aandeel zich terug in zijn neerwaartse trend - die in augustus 2020 ontstond - bevinden.

    In zijn huidige toestand zou het aandeel voor kopers pas weer interessant zijn als de koers boven de weerstand op EUR 112,78 uitbreekt. In dat geval - dat momenteel ver weg is - zou een herstel tot EUR 120,00 in enkele weken kunnen volgen.

    Conclusie technische analyse SAP

    Het SAP aandeel staat op de rand van een uitbraak onder het steunniveau van EUR 100,08. Onder dit niveau zou de overheersende neerwaartse trend kunnen leiden naar koersen van EUR 95,00 en EUR 89,93.

    Bent u een actieve belegger?

    Kijk dan eens naar het aanbod van deze broker www.whselfinvest.com

    Zoekt u een beheerde rekening?

    Kijk dan eens naar het aanbod van www.investui.com



    "Degene die alleen maar begint met het idee om rijk te worden, zal niet slagen;
    je moet een grotere ambitie hebben."


    - John D. Rockefeller



    Last edited by SignalRadar; 14-02-2022, 08:21.
Working...
X