Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Beurs: economische boom en Omikron-rally
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Beurs: economische boom en Omikron-rally

    Het herstel na de glijvlucht van januari lijkt nu al ten einde te lopen. De markten zouden nu hun volgende domper kunnen krijgen van de volgende inflatiecijfers uit de VS. Zij zullen de markten een nieuwe stimulans geven om te speculeren over de vraag hoe snel de Amerikaanse Federal Reserve de rente zal verhogen. De aandelenmarkten hebben een renteverhoging van 50 basispunten voor maart al ingeprijsd. Parallel daaraan is de Amerikaanse rente gestegen tot 1,95%.

    De beurzen worden - afgezien van de grafiektechnische factoren - gesteund door de huidige bedrijfscijfers. Het Amerikaanse verslaggevingsseizoen is tot dusver overwegend positief verlopen. Met name een aantal ondernemingen heeft zeer optimistische vooruitzichten gegeven voor de ontwikkeling van het bedrijfsleven in de komende maanden. Dit wordt ondersteund door de algemene economische ontwikkeling.

    Bovendien valt op dat vooral bedrijven uit de "oude economie" goed bestand zijn tegen de langzaam stijgende rentevoeten en de hogere inflatie. Een actueel voorbeeld is de scheepvaartmaatschappij Hapag Lloyd. Het bedrijf moest een enorme winststijging melden (verzevenvoudiging). Met een omzet van 22,3 miljard euro boekte het bedrijf een winst van 9,4 miljard euro. De omzet steeg met 74%, maar het wereldwijde leveringsverkeer van het bedrijf niet.

    Goud
    Grondstoffenaandelen zullen blijven profiteren van dit openingsscenario en een verbeterende wereldeconomie. In veel gevallen zijn ze al "op gang gekomen". Maar veel aandelen hebben nog een lange weg te gaan. Daarom zijn wij verbaasd over de huidige beoordeling van Goldman Sachs (GS), dat momenteel "afscheid neemt" van alle grondstoffenaandelen.

    We geven niet veel geloof aan de boodschap ("we zijn uit"). Wij herinneren ons nog goed andere groots aangekondigde GS-prognoses die een uitstekende contra-indicator bleken te zijn. De laatste keer dat dit het geval was, was in 2015. Destijds voorspelde GS-analist Jeffrey Currie een diepe duik van de goudprijs tot ver onder 1.000 dollar per troy ounce. Het pakte heel anders uit. Dezelfde Jeffrey Currie blaast nu op het uitstappen uit grondstoffen en had een maand geleden nog nieuwe highs verwacht ...

    Conclusie: De aandelenmarkten hebben een kritiek punt bereikt. De aandelen hebben net de helft van hun glijvlucht van januari goedgemaakt. Nu zal worden beslist of zij de kracht hebben voor een run-up naar de highs of dat zij de steun op de recente lows zullen hertesten. Degenen die tactisch hebben gekocht bij het dieptepunt in januari, realiseren nu kortetermijnwinsten en trekken hun stops in. Op lange termijn blijft de wind in het voordeel van waardeaandelen waaien.

    Bent u een actieve belegger?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders


    "Geen fort is zo sterk dat geld het niet kan innemen"

    -Filosoof Marcus Tullius Cicero-
    Last edited by SignalRadar; 11-02-2022, 14:20.
Working...
X