Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Meest verhandelde aandelen van de week
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Meest verhandelde aandelen van de week

    Wij onthullen de meest verhandelde aandelen onder onze klanten in de afgelopen week, en geven zo inzicht in welke aandelen de meeste aandacht trekken van handelaren.

    Wat zijn de meest verhandelde aandelen van de week?
    Hieronder vindt u een lijst van de 20 meest verhandelde aandelen onder StoneX Retail klanten gedurende de vijf handelssessies tot het einde van de handel op donderdag 13 januari. Exchange-Traded Funds (ETF's) zijn uitgesloten.

    most traded stocks StoneX

    Test alle boven genoemde aandelen op onze CFD- Forex Demo!

    Aandelen in elektrische voertuigen blijven populair in het begin van 2022, met Tesla als het meest verhandelde aandeel in de afgelopen week. Opvallend is dat het aandeel deze week ook het meest geshort is door onze klanten. Rivian, de EV-maker die vorig jaar zijn blockbuster IPO voltooide, staat ook in de lijst van meest verhandelde aandelen. Beide aandelen zijn de voorbije week gedaald omdat beleggers blijven evalueren wie ze moeten steunen nu de concurrentie in 2022 zal toenemen, vooral nadat de waarderingen vorig jaar explodeerden. Ondertussen heeft de Chinese rivaal NIO de trend omgebogen en een winst van 3,5% geboekt tijdens de laatste vijf dagen.

    Amazon aandelen beleggen 2021 Apple tech aandelen Selfinvest microsoft aandelen beleggen WHS Selfinvest

    Grote technologieaandelen hebben een moeilijke start van 2022 gekend. Techaandelen, die gevoelig worden geacht voor rentebewegingen, zijn onder druk komen te staan nu de markten zich voorbereiden op drie renteverhogingen van elk 0,25% door de Federal Reserve in 2022, waarbij sommigen geloven dat er meer nodig zullen zijn voor de centrale bank om het probleem de baas te worden. Ondertussen wordt verwacht dat de groei dit jaar aanzienlijk zal vertragen na de recordomzet en -winst die in 2021 werden geboekt, wat de waarderingen dit jaar onder druk zou kunnen zetten. NVIDIA, Microsoft, Meta, Amazon en Apple daalden deze week allemaal, maar Alphabet wist er een kleine winst uit te slepen.

    Traders blijven zoeken naar opportuniteiten temidden van de volatiliteit in reisaandelen. De vooruitzichten voor het internationale reisverkeer zien er aanzienlijk beter uit dan enkele maanden geleden, nu overheden meer geneigd zijn om met Omicron te leven in plaats van terug te keren naar lockdowns, maar er blijft nog steeds een enorme mate van onzekerheid over de markt hangen. Cruise-operator Royal Caribbean en lagekostenluchtvaartmaatschappij easyJet zijn de voorbije week gestegen, terwijl vliegtuigmotorenfabrikant Rolls Royce een lichte terugval kende.

    Vaccinproducenten blijven ook populair bij traders. Zowel Moderna als Novavax worden ver onder de pieken van vorig jaar verhandeld, omdat er vragen blijven bestaan over de langetermijnstrategie die regeringen zullen volgen als het op inentingen aankomt. Moderna-aandelen staan op hun laagste niveau sinds juni, terwijl Novavax-aandelen hun laagste niveau sinds eind 2020 hebben bereikt.

    Het populairste aandeel in de financiële wereld was deze week de Britse bank Lloyds, die vaak wordt gebruikt als een voorteken voor de Britse economie in ruimere zin. De bank heeft vandaag zijn hoogste koers in 11 maanden bereikt op 54,69p. Een aantal effectenmakelaars hebben onlangs hun koersdoel voor het aandeel verhoogd en zien nog veel ruimte voor de bank als de rentetarieven in 2022 stijgen. Jefferies verhoogde het koersdoel naar 63p van 57p, Citigroup naar 93p van 90p en Credit Suisse naar 70p van 66p.

    Visa Mastercard traden aandelen

    Ondertussen behoorden de Amerikaanse betalingsgiganten Visa en Mastercard deze week ook tot de meest verhandelde aandelen. Gisteren kwam het nieuws dat Britse toezichthouders beide bedrijven onder vuur nemen vanwege geplande verhogingen van de bedragen die zij Britse bedrijven in rekening brengen, waarbij zij beweerden dat er geen rechtvaardiging is om de prijzen te verhogen. Visa heeft de afgelopen week meer dan 1% verloren en handelt momenteel op $215. Raymond James verhoogde deze week zijn koersdoel voor het aandeel naar $265 van $263. Mastercard steeg met 0,6% en handelt momenteel op $369,50. Raymond James verhoogde eveneens zijn koersdoel op het bedrijf naar $453 van $430, terwijl Citigroup zijn koersdoel verhoogde naar $445 van $443.

    Intussen heeft Digital World Acquisition Corp, beter bekend als DWAC, begin 2022 de belangstelling gewekt. De SPAC is momenteel bezig met een fusie met een bedrijf dat wordt voorgezeten door de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, genaamd Trump Media & Technology Group (TMTG) en is klaar om op 21 februari een nieuw social media platform te lanceren, genaamd TRUTH Social. Het aandeel is de voorbije week met meer dan 20% gestegen, maar blijft ongeveer 28% onder de piek die het in oktober bereikte.



    "De grootste les in het leven is te weten dat zelfs dwazen soms gelijk hebben."

    - Winston Churchill -
    Last edited by SignalRadar; 14-01-2022, 19:31.

  • #2
    Wij onthullen de meest verhandelde aandelen onder onze klanten in de afgelopen week, en geven zo inzicht in welke aandelen de meeste aandacht trekken.

    Welke aandelen kopen beleggers?

    Olieaandelen kwamen deze week in het spel toen de olieprijzen de hoogste stand in zeven jaar bereikten, waarbij Brent de grens van $ 87 overschreed en WTI $ 85 per vat.. HSBC verhoogde deze week zijn koersdoel voor Shell naar 2000 penc van 1950 p, terwijl Goldman Sachs bullish was en zijn koersdoel verhoogde naar 2750 p van 2600 p. Beide banken zien dus een hogere koers voor Shell, dat momenteel 1829 p noteert.

    Hetzelfde is waar voor BP, waarbij HSBC zijn koersdoel verhoogde van 365 p naar 405 p, terwijl Goldman zijn koersdoel verhoogde van 550 p naar 600 p, vergeleken. De meest recente koers van BP is 386 p.

    Het aandeel Chevron

    Ook het koersdoel van hun Amerikaanse rivaal Chevron werd verhoogd. HSBC houdt $ 138 voor mogelijk en Goldman Sachs gaat voor $ 146. boven de laatste slotkoers van het aandeel van $ 128.

    Bent u een actieve belegger?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

    Comment


    • #3
      Dit zijn de aandelen die het meest verhandeld werden vorige week. Tesla en NVIDIA blijven op hun vaste stek. Microsoft stijgt tot in de top 3. De crisis tussen Rusland en Oekraïne is vorige week losgebarsten en heeft de markten in beroering gebracht. Nieuwe onzekerheid en volatiliteit ontstaan, net nu de wereldeconomie weer rechtkrabbelde van de pandemie.

      Welke aandelen kopen beleggers momenteel.

      Aandelen in halfgeleiders en technologie zijn onder druk komen te staan omdat gevreesd wordt dat het conflict het wereldwijde chipschaarste zou kunnen doen escaleren. Uit rapporten blijkt dat Oekraïne verantwoordelijk is voor de levering van meer dan 90% van het neongas dat geschikt is voor halfgeleiders aan Amerikaanse bedrijven. Het gas is nodig voor de produktie van microchips. De vrees ontstaat dat de voorraden zouden kunnen krimpen en dat de prijzen nog verder stijgen in een sector waar ze al stijgen door de inflatie en de verstoring van de logistieke keten.

      Welke aandelen kopen beleggers? Woodside Petroleum

      Ondertussen blijven olieaandelen populair door de sterke stijging van de olieprijzen. Deze week steeg de prijs voor het eerst sinds 2014 boven de $ 100 per vat. Dit drijft de verwachtingen voor olieaandelen op na de enorme winstcijfers van de oliesector in de afgelopen weken. Ondermeer Shell en Woodside Petroleum verschijnen op de radar.


      Bent u een actieve belegger?
      • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
      • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
      • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

      Comment

      Working...
      X