Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel WALGREENS (WAB) – Kopen of verkopen?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aandeel WALGREENS (WAB) – Kopen of verkopen?

    Walgreens Boots Alliance (ticker WAB) zal de kwartaalcijfers over de eerste drie maanden tot eind november 2021 bekendmaken op donderdag 6 januari, vóór opening van de beurs.

    Walgreens Boots Alliance volgt een nieuwe strategie, maar heeft gewaarschuwd dat dit op korte termijn zal wegen op de winstgroei. Wij leggen uit wat u kunt verwachten van de komende resultaten en gaan na hoe het aandeel WBA zou kunnen reageren.

    Het aandeel Walgreens.



    Wat kunnen Walgreens beleggers verwachten van de kwartaalcijfers?

    Walgreens Boots Alliance heeft het afgelopen boekjaar sterk afgesloten door in het laatste kwartaal de verwachtingen te overtreffen. Het bedrijf, met meer dan 13.000 winkels de grootste apotheekketen in de VS en Europa, rapporteerde een omzetgroei van 12,8% en een stijging van de aangepaste winst per aandeel met 29,5% in het laatste kwartaal. Het profiteerde van de soepelere Covid-beperkingen en profiteerde van het verkeer van mensen die zich wilden laten vaccineren of testen, waarbij Walgreens alleen al meer dan 40 miljoen prikken en 16 miljoen tests heeft toegediend sinds het begin van de pandemie.

    De aandacht zal vooral gericht zijn op de vooruitzichten voor de rest van het jaar en op de vraag of de spreiding van Omicron een invloed heeft gehad op de prognoses. De VS en het grootste deel van Europa hebben tot dusver afgezien van de herinvoering van strenge beperkingen en dit heeft de regeringen ertoe aangezet hun vaccinatieprogramma's te versnellen door het toedienen van herhalingsvaccins, terwijl ze ook meer testen aanmoedigen.

    Beleggers zullen Boots ook in de gaten houden nadat in december berichten in de media opdoken dat Walgreens adviseurs in de arm had genomen om het bedrijf te helpen verkopen of verzelfstandigen. Het management heeft toegegeven dat de aandacht zich richt op de Noord-Amerikaanse markt voor gezondheidszorg en Boots kwam niet zo prominent naar voren als sommige analisten hadden verwacht toen het bedrijf in oktober zijn nieuwe groeistrategie voor de lange termijn uiteenzette. Ter vergelijking: de internationale activiteiten onder de merknaam Boots leverden in het laatste kwartaal slechts $46 miljoen operationele winst op, terwijl de kernactiviteiten in de VS meer dan $1,0 miljard opleverden. Dat heeft de deur geopend voor het idee dat Walgreens Boots zou kunnen willen verkopen om fondsen te werven die geïnvesteerd kunnen worden in haar nieuwe Health unit. Het feit dat Walgreens zijn jaarlijkse kostenbesparingsdoelstelling van $2 miljard een jaar eerder heeft gehaald en zei dat het nu $3,3 miljard aan besparingen op het oog heeft, is ook bemoedigend dat Walgreens het geld kan vinden dat het nodig heeft om een one-stop shop te worden die in meer van Amerika's gezondheidszorgbehoeften kan voorzien.

    De hoop is dat de investeringen die het nu doet, op langere termijn een aanzienlijk snellere winstgroei zullen opleveren, waarbij Walgreens mikt op een groei van 4% van de aangepaste winst per aandeel in de boekjaren 2023 en 2024, alvorens te versnellen naar 11% tot 13% daarna.

    Het aandeel Walgreens

    Het aandeel Walgreens wordt momenteel verhandeld rond de 53,06 $, het hoogste niveau sinds juni 2021, na een rally van meer dan 21% sinds het begin december een dieptepunt van 11 maanden bereikte. Het feit dat het aandeel door de grens van $52 is gebroken, is bullish aangezien dat cijfer tijdens de tweede helft van 2021 meermaals als een plafond fungeerde. Aan de bovenkant brengt dit de 15-maands high van $57, die voor het laatst werd geraakt in april 2021, in beeld, terwijl $52 kan blijven fungeren als een psychologische barrière aan de onderkant.

    De 21 brokers die Walgreens volgen, hebben momenteel een Houden-rating voor het aandeel en een gemiddeld koersdoel van 52,80 $.

    Aandelen handelen?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening of.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders



    "Het grootste risico van alles is geen risico nemen."

    - Mellody Hobson
Working...
X