Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Goudvooruitzichten 2022: Komen edelmetalen weer op de rails na een glansloos 2021?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Goudvooruitzichten 2022: Komen edelmetalen weer op de rails na een glansloos 2021?

    Er is voldoende rugwind in de wereldeconomie en de mogelijke geopolitieke spanningen om zich in goud te interesseren. Maar niet noodzakelijkerwijs de prijs op te drijven.

    In 2021 heeft goud zich verhandeld in een intraday range van 281$. Op 6 januari kende het goud een hoogtepunt van 1.959$ voor dit jaar, een dieptepunt van 1.677$ werd bereikt eind maart. Sindsdien schommelt het in een min of meer horizontale trend en beweegt het zich waarschijnlijk in een driehoeksformatie die momenteel haar top zou bereiken in april, rond 1.835$. In de tussentijd kan er natuurlijk nog van alles gebeuren, aangezien de wereld nog steeds te maken heeft met virusvarianten, het economisch herstel en de evolutie van het monetair beleid.

    Zilver volgde een iets ander pad. Door de combinatie van de onzekere economische vooruitzichten en het op en naar gaan van het goud, presteerde het zilver ondermaats in het eerste kwartaal. Zilver herstelde zich gedurende het jaar 2021, om daarna terug te verzwakken naar het eind van het jaar. Zilver boekte zijn hoogste dagkoers van 30,10$ op 1 februari, en de laagste koers eind september van 21,42$.

    Over het hele jaar beweegt de goudprijs zich binnen een marge van 18% en de zilverprijs van 41%, met een beta van 2,4, wat niet ongebruikelijk is. In 2021 heeft goud ongeveer -6% verloren en zilver -16%


    Spot goud, zilver en hun correlatie in 2021(Bron: Bloomberg, StoneX)

    goud en zilver prijs
    Download een gratis demo rekening van WH Selfinvest.

    Wat zijn voorzuitizchten voor goud en zilver in 2022?

    Goud zou volgend jaar inderdaad weer op de goede weg moeten zijn, aangezien risicoafdekking essentieel blijft. Enkele belangrijke parameters waarmee we rekening moeten houden:
    • Tapering door de Fed en de gevolgen voor de rentevoeten
    • Bijbehorende verwachtingen voor de dollar
    • De vooruitzichten voor of tegen aanhoudende inflatieverwachtingen versus een overgangsklimaat
    • De economische activiteit in het algemeen
    • De economische omstandigheden in de eurozone en de vooruitzichten voor de noodfinanciering, de rentetarieven en de euro
    • Het potentieel voor een breuk in de aandelenmarkten
    • Potentieel toenemende geopolitiek risico's
    • De houding van de centrale banken
    • De fysieke markt
    Goud als tegenhanger voor de dollar in 2021 (Bron: Bloomberg, StoneX)

    goud en zilver 2022

    Goud- en zilvervooruitzichten: verbetering maar niet uitgesproken bullish


    Concluderend kunnen we stellen dat er voldoende rugwind in de wereldeconomie is en verdere geopolitieke spanningen om in goud te investeren.De prijs zal niet noodzakelijkerwijs opgedreven worden. De sleutel zal de koers van de dollar zijn, niet alleen omdat goud een tegenwicht tegen de dollar is, maar ook omdat goud een maatstaf voor vertrouwen is. Dus als, zoals wij verwachten, de machtige run van de dollar ten einde loopt, zou goud zonder veel problemen het niveau van $1.900 moeten bereiken en misschien zelfs verder. Wat zilver betreft, als goud zijwaarts beweegt, zal zilver het waarschijnlijk minder goed doen; als goud in een opwaartse trend zit, zal zilver er snel overheen gaan. Zilver is berucht om zijn volatiliteit en zeker niet geschikt voor lafaards. Als u kunt leven met de volatiliteit, neem een positie aan en hou deze positie aan.


    Wilt u ook de aandelen kopen?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en open een rekening of probeer een demo.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw positie met geautomatiseerde bracket orders

    "Je kunt beter een buik vol vlinders hebben dan het gevoel dat je leven aan je voorbij gaat."
    - Rob Bell
    Attached Files
    Last edited by SignalRadar; 06-01-2022, 09:55.
Working...
X