Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandelen wijzen hoger door afnemende Omicron-angst en stijgende inflatie
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aandelen wijzen hoger door afnemende Omicron-angst en stijgende inflatie

    ​​​​Amerikaanse futures

    Dow futures +0.34% op 35870
    S&P futures +0,35% op 4710
    Nasdaq futures +0,25% op 16291

    In Europa

    FTSE +0,45% op 7352
    Dax +0,8% op 15692
    Euro Stoxx +0,7% op 4247

    Omicron-angst neemt af

    De Amerikaanse aandelen stevenen af op een positieve start nu de vrees voor Omicron verder afneemt en het optimisme rond de economische vooruitzichten toeneemt.
    Alle belangrijke Amerikaanse indices zullen de week hoger afsluiten nu een toenemend aantal studies aantoont dat minder patiënten een ziekenhuisbehandeling nodig hebben met Omicron in vergelijking met Delta. Dit wekt de verwachting dat de Omicron-variant het wereldwijde economische herstel niet zal doen ontsporen.
    AstraZeneca bevestigde dat drie doses van zijn COVID-vaccin bescherming bieden tegen Omicron, terwijl Novavax zei dat twee doses van zijn COVID-vaccin een immuunrespons op Omicron teweegbrachten.
    Beleggers hadden genoeg te verwerken. De Amerikaanse PCE-index, de voorkeursmaatstaf van de Fed voor de inflatie, steeg in november tot 5,7%, tegen 5% in oktober en hoger dan de voorspelde 5,7%.
    De eerste aanvragen voor werkeloosheid daalden vorige week tot 205k, tegen 206k de week ervoor en in lijn met de prognoses.
    Voorts stegen de Amerikaanse orders voor duurzame goederen met 0,8% op jaarbasis, terwijl in oktober nog een stijging met 0,6% werd verwacht en een stijging met 0,3% werd opgetekend.
    Nu de inflatie hoog is en de arbeidsmarkt verbetert, ondersteunen de cijfers de agressivere Fed die we tijdens de laatste Fed-vergadering zagen.
    Tijdens de Fed-vergadering in december versnelde de Fed het tempo waarin ze haar obligatieaankopen afbouwt en wees ze op drie renteverhogingen in 2022.

    Wat nu voor de S&P50?


    SP 500 US Dollar CFD Selfinvest


    De S&P500 breidt zijn opleving uit vanaf de 100 sma die maandag werd geraakt. De beweging boven de 50 sma plus de bullish RSI houden kopers hoop op verdere opleving. De prijs moet de weerstandszone op 4713/20 overwinnen om richting 4750 en nieuwe all-time highs te kunnen kijken. Mocht dit niveau niet worden gepasseerd, dan zou de prijs kunnen terugkeren naar de 50-sma op 4634, waarbij een beweging hieronder de uptrend voor de nabije toekomst teniet zou kunnen doen. Een beweging onder 4530, de 100 sma, zou verkopers aan kracht kunnen zien winnen.

    FX - USD stijgt, GBP herovert 1.34

    De USD handelde de hele week onder druk, nadat de risk on-stemming beleggers aanzette tot het kopen van riskantere valuta's. De greenback stijgt echter nadat de daling van Amerikaanse cijfers een ''hawkish'' Fed ondersteunt.
    GBP/USD handelt op een maandhoog niveau door het afnemen van de zorgen over strengere COVID restricties. Een recent onderzoek uitgevoerd in Engeland en Schotland toonde aan dat de Omicron variant weinig mensen naar het ziekenhuis stuurt. Bovendien stemde de regering in met het uitstellen van de aankondiging van strengere beperkingen.

    GBP/USD +0,55% op 1,3425
    EUR/USD -0,18% op 1,1306

    Olie stijgt 7% in 3 dagen

    De olieprijzen gaan voor een derde opeenvolgende sessie hoger door bemoedigend COVID-nieuws. De olieprijzen zijn in drie dagen tijd met bijna 7% gestegen nu de markten er meer vertrouwen in krijgen dat Omicron het economisch herstel niet zal doen ontsporen.
    Opbeurend nieuws over vaccins en medicijnbehandelingen voor COVID compenseert het nieuws dat de Chinese stad Xian beperkingen heeft opgelegd aan haar 13 miljoen inwoners.
    Ook groter dan verwachte dalingen van de olievoorraden hebben de olieprijzen deze week ondersteund. Volgens het laatste EIA-rapport daalden de voorraden met een groter dan verwachte 4,7 miljoen vaten.
    Vooruitkijkend zou het aantal booreilanden van Baker Hughes een verdere impuls kunnen geven aan olietraders.

    WTI crude handelt +0,1% op $72,78
    Brent handelt +0,1% op $75,41


    “Om te voorkomen dat fouten in rampen uitmonden, is het belangerijk verliezen te aanvaarden wanneer zij klein zijn en dan verder te gaan.”
    - Belegger Marc Minvervini –
    Attached Files
    Last edited by SignalRadar; 27-12-2021, 16:39.
Working...
X