Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Handelen met het Heikin Ashi Histogram
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Handelen met het Heikin Ashi Histogram

    Handelaren gebruiken het "Heikin Ashi Histogram" gereedschap om hun koop- en verkoopsignalen te verfijnen. Het instrument (hier getoond in de grafiek) maakt een betere visualisatie van overbought- en oversoldzones mogelijk. Bijvoorbeeld, als de kleur van de Heikin Ashi kaarsen verandert van rood naar groen in een uptrend, kan dit een aanwijzing zijn dat de markt de hoofdtrend hervat.

    Voordelen van het Heikin Ashi Histogram

    • Visualisatie van overbought en oversold zones
    • Duidelijke koop- of verkoopsignalen
    • Indicatie voor de afzwakking van de tendens
    • Vroegtijdige waarschuwing voor afnemend momentum
    • Duidelijke uitstapsignalen wanneer de kleur van de kaarsen verandert
    • Maakt combinatie mogelijk van klassieke candlesticks en de Heikin Ashi indicator
    • Werkt op alle tijdsniveaus en in alle markten
    Voorbeeld 1: EUR/USD, 1-minuut grafiek

    Heikin Ashi Histogram


    De 1-minutengrafiek in de grafiek van de EUR/USD in combinatie met het Heikin Ashi histogram biedt de scalper of de daytrader de mogelijkheid om precieze signalen te identificeren. De klassieke keerpunten in de Heikin Ashi zijn ook hier van toepassing. De verandering in kleur geeft de verandering in het sentiment aan van bullish naar bearish en vice versa. De handelaar moet echter niet elke verandering verhandelen. Zoals het voorbeeld in de grafiek hier boven laat zien, waren er verschillende signalen die beter niet verhandeld werden. In het algemeen is de signaalverandering na een langere periode in een bepaalde kleur betrouwbaarder dan wanneer de voorafgaande periode slechts twee of drie balken heeft.

    De omslagpunten zijn nog betekenisvoller wanneer de kleurverandering gepaard gaat met de verschijning van een doji of een draaiende top (zie groene pijlen onderaan de grafiek). Deze tonen een evenwicht tussen kopers en verkopers en zijn gewoonlijk goede indicatoren voor een verandering in het sentiment.
    Voorbeeld 3: EUR/USD, 5-minuten grafiek

    Draaipunten

    Download een van de kostenloze demo rekeningen van WH Selfinvest.

    In dit voorbeeld van de 5-minuten grafiek van de EUR/USD, zien we een ander voordeel van het Heikin Ashi histogram. De markt stijgt sterk aan de linkerkant van de grafiek. Dit wordt duidelijk gevisualiseerd door de Heikin Ashi kaarsen die groter worden. We zien echter dat na de achtste kaars de grootte van de kaarsen weer afneemt (rode pijl in de grafiek), hoewel de markt blijft stijgen. Deze divergentie tussen de marktactiviteit en de indicator is een eerste aanwijzing dat het momentum van de uptrend aan het afzwakken is. In deze situatie moet de trader eraan denken zijn winsten vast te zetten als hij long staat. Hij kan dit doen door een trailing stop te gebruiken of manueel door de vaste stop dichter naar de marktactie te verplaatsen. Indien de trader enkel met een klassieke candlestick had gehandeld, zou hij deze divergentie tussen de markt en het onderliggende momentum niet hebben opgemerkt.

    Universeel werktuig


    In het algemeen kan worden gesteld dat zodra het histogram de 0-lijn overschrijdt, de bias omslaat van short naar long. Dit betekent echter niet dat de handelaar er blindelings naar moet handelen. Integendeel. Het is volkomen logisch om het Heikin Ashi histogram te combineren met andere elementen van de technische analyse zoals steun en weerstand, swing lows/swing highs, enz. van de vorige dag. Het onderzoek van de histogramtrend in relatie met tekenen van zwakte of sterkte geeft ook steun bij het vinden van signalen. Vooral als het gaat om het sluiten van de handel.

    Het Heikin Ashi Histogram kan dus gebruikt worden voor zowel instap- als uitstapsignalen. Het is geldig op alle handelsniveaus en kan op alle markten worden gebruikt.



    "Risico ontstaat als je niet weet wat je doet."

    - Warren Buffett
    Last edited by Leren traden; 23-03-2022, 10:01.
Working...
X