Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Boeken over trading – De Bestsellers
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Boeken over trading – De Bestsellers

    Het aanbod aan trading boeken is thans zeer uitgebreid. Elk jaar komen er vele nieuwe boeken bij. Maar toch zijn er enkele klassiekers die u als trader moet lezen. Het zijn de bestsellers onder de handelsliteratuur. Deze lijst is subjectief, maar deze titels worden altijd genoemd als je interviews leest met bekende traders. Deze boeken zijn zo elementair, en je kunt er zo veel uit leren, dat mensen ze steeds weer oppakken (zelfs na jaren ervaring). Elke euro die je uitgeeft aan deze boeken is een euro goed geïnvesteerd. Sommige zijn beschikbaar in het Nederlands, anderen niet.

    De belangrijkste boeken over trading

    "Technical Analysis of the Financial Markets: A Comprehensive Guide to Trading Methods and Applications", John J. Murphy

    Dit werk zou ook de bijbel van de technische analyse genoemd kunnen worden. Op basis technische analyse, de theorie van Dow en het basisprincipe van trends, ontwikkelt Murphy een compleet standaardwerk over de juiste interpretatie van grafieken. De belangrijkste patronen betreffende trends die zich voortzetten of onderbroken worden, worden besproken. Murphy gaat diep in op het onderwerp van indicatoren en oscillatoren. Bovendien krijgt de lezer een gedetailleerde beschrijving van de belangrijkste grafiektypes zoals kaarsen, point & figure, enz. Murphy geeft ook in vele hoofdstukken uitleg over tijdcycli, seizoensgebonden principes en de Elliot golven. Ten slotte wordt ook de inter-marktanalyse grondig toegelicht.

    "Trade Your Way to Financial Freedom", Van K. Tharp

    Dit boek wordt helaas door de meeste beginnende traders met tegenzin gelezen. Het is echter zeer belangrijk is als je wilt overleven op de financiële markten. Hier worden alle naïeve voorstellingen en illusies die iemand heeft over de aandelenmarkt met geweld uitgewist. Wat echt telt is wat je hier kunt lezen. Iedere trader moet zijn eigen stijl, zijn eigen systeem vinden om succesvol te zijn en dat is precies waar Van Tharp's studie al tientallen jaren over gaat.



    "The Market Wizards: Interviews with Top Traders", Jack Schwager

    Hoe doen ze het? Wat is het geheim van de top traders die effectief miljoenen verdienen op de markten. Weten zij iets wat jij niet weet? Kun je echt iets leren van hun ervaring? Dit boek bestaat uit interviews die auteur Jack Schwager deed met enkele tientallen top traders in de jaren '80 en '90. Het zijn fascinerende inkijkjes in hun methodes en je zult er soms versteld van staan hoe eenvoudig het was hoe deze mensen tot hun grote successen kwamen.

    "Trend Following", Michael Covel

    Sommige van de meest succesvolle handelaren van Market Wizards waren (en zijn nog steeds) trendvolgers. Deze universele strategie werkt voor velen en Michael Covel gaat ook uitgebreid in op deze trendvolgers. Bovendien vertrouwt de auteur u een complete beleggingsfilosofie toe. Niet onbelangrijk voor iemand die dit pad al lang gekozen heeft.

    "The Battle For Investment Survival", Gerald M. Loeb

    Dit boek, gepubliceerd in 1935, is misschien een verrassing in deze lijst. Veel traders weten het (nog) niet. Maar er zit meer dan 40 jaar ervaring achter. Hoe maak je winst op de aandelenmarkt? En hoe voorkom je dat je die winst weer kwijtspeelt? Iedereen heeft het over spreiden. Maar de auteur raadt je aan precies het tegenovergestelde te doen. Hij vertelt je ook waarom.





    "Tenzij je je aandelen met 50% kunt zien dalen zonder in paniek te raken, moet je niet in de aandelenmarkt zitten."

    - Warren Buffett
    Last edited by Leren traden; 17-03-2022, 12:35.
Working...
X