Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
USD/JPY en FTSE lijken op weg naar uitdagende recente hoogtepunten
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • USD/JPY en FTSE lijken op weg naar uitdagende recente hoogtepunten

    Zwakke cijfers uit Japan stuurden de yen over het algemeen lager, wat goed zou kunnen voorspellen voor enkele breakouts. En de FTSE staat op het punt om een nieuwe YTD piek te bereiken.

    Daily %

    De Chinese aandelenmarkten noteerden over het algemeen lager nadat de VS bekendmaakten dat 33 Chinese entiteiten aan hun zwarte lijst van exporteurs waren toegevoegd. De CSI 300 en China A50 zijn ongeveer -2% gedaald. De ASX 200 was 's nachts een topper, nadat de regering aankondigde dat ze vanaf 21 februari haar grenzen weer zal openstellen voor gevaccineerde internationale reizigers. Het Australische ondernemersvertrouwen herstelde in januari ook met 15 punten tot +3. Hoewel dit de daling van 25 punten in december tot -12 niet helemaal goedmaakt, hielp het wel om de bedrijfsomstandigheden te overschaduwen, die tot een 18-maands dieptepunt waren gezonken.

    FTSE 100 op weg naar een nieuwe YTD high?

    Daggrafiek UK 100 Index (Bron: Stone X & TradingView)

    UK 100 Index

    Het was een sterk slot voor de FTSE 100 gisteren, hoewel de 7600 - 7620 weerstandszone een belangrijk gebied blijft voor stieren om te veroveren. Steun werd donderdag gevonden op 7500 en de opwaartse dag van gisteren betekent dat zich een 3-bar bullish reversal heeft gevormd op dit belangrijke steunniveau. Onze bias is nu voor een doorbraak naar boven, in lijn met het bredere bullish channel.

    3 month relative performance

    USD/JPY klimt naar hoogste punt in cyclus na zwakke cijfers uit Japan

    4-uurs grafiek USD/JPY (Bron: Stone X & TradingView)

    USD/JPY cycle

    USD/JPY bevindt zich in een opwaartse uptrend op de vier-uurs grafiek. Het heeft hogere lows gevormd langs de 50 en 20-bar eMA's met bullish spikes (lagere wicks) bij de 50% en 38.2% Fibonacci ratio's. Ze brak boven de 115.18 resistance na zwakke data uit Japan vannacht en wij verwachten dat dit level vandaag als support zal dienen. De volgende niveaus waar wij op mikken zijn de highs rond 115.60 en het wekelijkse R1 "pivot point".



    Kies uw broker verstandig

    www.whselfinvest.com is waarschijnlijk de beste broker voor actieve beleggers. Probeer de kostenloze tradingdemo.

    Last edited by Forex Trader; 08-02-2022, 17:06.
Working...
X