Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Beurs – SP 500 index trading vandaag
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Beurs – SP 500 index trading vandaag

  De S&P 500 daalde tot een nieuw 2-jarig dieptepunt van 3560. De koers blijft lagere highs en lagere lows vormen. De RSI is getipt naar het oversoldgebied, dus er zou wat consolidatie of een beweging hoger in het verschiet kunnen liggen.

  S&P 500, daggrafiek (bron WHS Webtrader)

  S&P 500 trading.

  TEST de GRATIS demo en handel de SP 500

  Verkopers zullen uitkijken naar een doorbraak onder 3560 om de selloff uit te breiden naar 3500 rond de 3400, het hoogste punt van voor de COVID.

  Kopers zullen uitkijken naar een beweging boven 3730, het hoogste punt van vorige week, om de 20 sma op 3850 bloot te leggen.
  "The key to trading success is emotional discipline. If intelligence were the key, there would be a lot more people making money trading… I know this will sound like a cliché, but the single most important reason that people lose money in the financial markets is that they don’t cut their losses short."

  - Victor Sperandeo​
  Last edited by London Insider; 17-10-2022, 15:21.

 • #2

  Amerikaanse S&P500 futures stijgen met aandacht voor winsten


  Amerikaanse aandelen daalden vrijdag in een vertraagde reactie op de hoger dan verwachte inflatiecijfers van donderdag en nadat de Amerikaanse detailhandelsverkopen stagneerden.

  Vandaag stijgen de futures naarmate beleggers de vrees voor inflatie en recessie verder evalueren en naarmate de Amerikaanse winstcijfers voor het derde kwartaal oplopen.

  Op vrijdag versloegen Wells Fargo, Citigroup en JP Morgan de ramingen van Wall Street, terwijl Morgan Stanley teleurstelde.

  Vandaag worden de resultaten van Goldman Sachs en Bank of America voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De resultaten komen op het moment dat Goldman Sachs een ingrijpende herziening aankondigt om zijn investeringsbank- en handelsactiviteiten te combineren.

  Vandaag zijn er geen belangrijke Amerikaanse economische cijfers.


  Wat is de volgende stap voor de S&P500?


  De S&P500 futures stijgen hoger, maar de koers blijft handelen in het dalende kanaal voor meerdere maanden.

  Een bodem lijkt zich gevormd te hebben rond 3560, en hoewel de RSI onder 50 staat, wijst hij hoger.

  Verkopers zullen onder 3560 moeten breken om 3500 de low van 2022 in het vizier te krijgen.

  Kopers zullen uitkijken naar een beweging boven de 20 sma en de dalende trendlijnweerstand op 3685, waardoor 3800 het doelwit wordt van de hoogste koers van oktober. Een beweging daarboven creëert een hogere high.

  daggrafiek US S&P 500 (bron WHS Webtrader)​

  S&P500 1D


  "I think investment psychology is by far the more important element, followed by risk control, with the least important consideration being the question of where you buy and sell."

  - Tom Basso​ -​​

  Comment


  • #3
   Wat is de volgende stap voor de S&P500?

   De S&P heeft zijn herstel vanaf de low van 2022 verlengd, uit het dalende kanaal van meerdere weken en boven de 20 sma, maar is tot stilstand gekomen bij de 50 sma boven 3800. De RSI boven 50 houdt kopers hoopvol op verdere opwaartse beweging. Kopers moeten boven de 50 sma op 3860 komen, voordat het ronde getal 3900 in het spel komt. Als verkopers 3800 met succes verdedigen, zou de koers kunnen dalen tot 369 de 20 sma, alvorens het dalende kanaal opnieuw te betreden.

   Daggrafiek S&P500 (bron WHS Webtrader)​​

   SP500 1D

   STOP met commissies te betalen wanneer je je aandelen koopt! Kies voor www.freestoxx.com
   Last edited by London Insider; 27-10-2022, 14:13.

   Comment


   • #4
    De S&P 500 bevindt zich op een technisch kruispunt in de aanloop naar de Fed rente-vergadering van vandaag. De rally van 12,7% stagneerde rond 3900, netjes in de buurt van het 100-periodes gemiddelde, de 50% retracement en het 100% projectieniveau.

    S&P 500, 4-uren grafiek (bron WHS Webtrader)

    S&P 500 trading.
    TEST deze gratis trading demo

    Er werd een bearish engulfing candle gevormd, wat voor verkopers het potentieel verhoogt voor een pullback naar 3800 (een doorbraak daaronder veronderstelt dat een belangrijke swing high al is gezien).

    Als de prijzen boven de high van deze week breken, komt voor kopers de weerstandscluster rond 4000 - 4030 in beeld, met een 138,2% projectie en 61,8% Fibonacci ratio, en een 200-periodes gemiddelde.

    Met de belangrijke niveaus gemarkeerd in de grafiek staan traders vandaag klaar. Het is nu aan de Fed om te bepalen (of niet) in welke richting de S&P 500 waarschijnlijk zal breken.​


    “Based on my own personal experience – both as an investor in recent years and an expert witness in years past – rarely do more than three or four variables really count. Everything else is noise.”

    - Martin Whitman

    Comment


    • #5
     De aandacht gaat nu vooral uit naar de midterm verkiezingen, waar de Republikeinen naar verwachting goed zullen presteren. De eerste resultaten wijzen erop dat de Republikeinen een meerderheid winnen in het Huis van Afgevaardigden. Ze zouden zelfs ook de Senaat kunnen winnen. De kiezers hebben duidelijk eerder interesse in praktische zaken zoals de inflatie, de economie, hun job en een dreigende recessie. De 'grote' ideeën van de Democraten lijken minder stemmen te vinden.

     S&P 500, daggrafiek (bron WHS Webtrader)

     S&P 500 trading.

     Probeer deze GRATIS trading demo met CFD's of S&P 500 futures op de beurs

     Wat betekent dit concreet voor S&P 500 trading?

     Het meest waarschijnlijke resultaat is een patstelling in de regering, wat de mogelijkheden van Biden in de laatste twee jaar van zijn termijn ernstig zal beperken. Maar... historisch gezien is een geblokkeerde regering goed nieuws voor aandelen, omdat politici minder ruimte krijgen om zich ermee te bemoeien.

     De S&P500 is gestegen vanaf het dieptepunt van 3770 in november en heeft de 20 en 50 gemiddelden teruggepakt voordat hij op weerstand stuitte rond 3800. De RSI ondersteunt een verdere stijging.

     Kopers zullen uitkijken naar een stijging tot boven 3800 vóór 3920, het hoogste punt van oktober, om een hoger hoogste punt te creëren (Dow theorie, zeer belangrijk).

     Er is steun op 3750, het 20 periodes gemiddelde, en op de stijgende steuntrendlijn, en 3700, het laagste punt van november.
     "The goal of a successful trader is to make the best trades. Money is secondary."

     - Alexander Elder​​
     Last edited by London Insider; 09-11-2022, 09:07.

     Comment


     • #6
      De aandelenmarkten blijven op scherp staan. De Russische president zei dat het risico van een kernoorlog "toeneemt" en dat hij Rusland zal verdedigen "met alle beschikbare middelen". Dit leidde tot een daling van de indexfutures, maar de markten herstelden snel van hun dieptepunt. De verkopers kwamen weer terug toen het Europese slot naderde. We zagen ook dat de Amerikaanse olieprijzen een nieuw dieptepunt bereikten onder $ 73 vóór de invasie in Oekraïne.

      Beleggers beginnen zich meer te richten op recessiesignalen dan op het verhaal van de piekinflatie. Zij vrezen dat een zwakkere vraag in 2023 de bedrijfswinsten kan schaden en dat de huidige marktwaarderingen te hoog zijn.

      De S&P 500 is teruggekaatst van de dieptepunten na het testen van één van de belangrijkste korte termijn steunniveaus op 3914 (grijze arcering). Hier convergeert ook een stijgende trendlijn. Maar het ligt nu onder het 21-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde. Een paar dagen eerder mislukte de test en de doorbraak boven het 200 dagen gemiddelde. De lange termijn bearish trend blijft dus intact.

      Dit alles geeft de indruk dat verkopers hun kans krijgen als 3914 nu breekt. Daarna kan het snel veel lager. De kopers moeten hun terrein verdedigen als ze hoger willen of tenminste een herstel terug naar de 3984 korte termijn weerstand. Als ze daar niet in slagen, zou 3840 - de basis van de uitbraak - het volgende neerwaartse doel voor de beren kunnen zijn.

      S&P 500, daggrafiek (bron WHS Webtrader)

      Trading met de S&P 500.

      Sereen en een aan de beste voorwaarden beursindexen traden? Kies voor broker specialist www.whselfinvest.com (probeer de GRATIS trading demo)      Comment


      • #7
       De volatiliteit was hoog tijdens de Aziatische en Amerikaanse sessie van gisteren. Bij het sluiten van de beurs noteerde Wall Street lager aangezien er geruchten zijn van een recessie in de VS.

       De Dow Jones voerde Wall Street lager aan (-1,8%), gevolgd door de S&P 500 (-1,56%) en de Nasdaq (-1,3%). Het trok ook de dollar omlaag, omdat traders inzetten op een lagere eindrente van de Fed, waardoor USD/JPY het grootste deel van zijn eerdere winsten inleverde. AUD, CAD en olie werden ook meegesleurd door de recessiezorgen die het sentiment domineerden.

       S&P500, daggrafiek

       evolutie sp500
       TEST de GRATIS demo en handel de SP 500

       De S&P bleef steken op een interessant punt, dat een belangrijke swing high zou kunnen worden. Een grote bearish ingulfing candle vormde zich na een intraday valse doorbraak van 4.000, trendweerstand en het 200-daagse MA. Merk ook op hoe de S&P eerder al worstelde bij het 50-daags MA in augustus en twee keer in december. Het volume was ook bovengemiddeld en de OBV (on balance volume) is sinds november aan het dalen, ondanks de rally van de S&P sinds oktober.​

       Hebben we het einde van een bear-market rally gezien?

       Mogelijk, het lijkt erop dat een prominente swing high is gevormd.
       • Onze bias blijft bearish onder 4016 met een eerste koersdoel op 3800.
       • Bears kunnen ofwel een doorbraak van de low van gisteren inzetten, of proberen te vluchten in rallies met de bearish candle van gisteren (dit verhoogt mogelijk de reward to risk ratio).
       • Als ze ervan overtuigd zijn dat dit het einde is van een bear-market rally, zouden de beren een open neerwaarts koersdoel kunnen aanhouden en een bredere stop kunnen instellen als de koers lager gaat om de onvermijdelijke schommelingen onderweg te beheersen.​

       "The key to trading success is emotional discipline. If intelligence were the key, there would be a lot more people making money trading… I know this will sound like a cliché, but the single most important reason that people lose money in the financial markets is that they don’t cut their losses short."

       - Victor Sperandeo​​
       Last edited by London Insider; 19-01-2023, 09:51.

       Comment


       • #8
        De S&P veerde op van 3808 en duwde terug boven de jaaroude dalende trendlijn en het 200 MA. De koers faalde echter op de weerstand van de 100 MA op 3957 en veerde lager terug. Vandaag vond de koers steun op diezelfde jaarlange dalende trendlijn. De RSI blijft onder de 50, wat samen met de daling onder de 200 MA verkopers hoopvol houdt voor verdere neerwaartse beweging. Een doorbraak onder 3865 is nodig om de selloff te verlengen tot 3808. Ondertussen hebben kopers meer werk, met een stijging boven de 200 MA op 3930 is nodig om de 100 MA op 3963 in beeld te brengen. Een stijging daarboven creëert een hogere high en legt de 50 MA op 4016 bloot.

        S&P500, daggrafiek

        evolutie s&p500
        Probeer deze GRATIS trading demo met CFD's of S&P 500 futures op de beurs

        Last edited by London Insider; 20-03-2023, 17:09.

        Comment


        • #9
         Na de opleving van 3935 is de S&P 500 boven de 200, 100 & 50 MA gestegen, op weg naar de weerstand op 4078. Dit, samen met de RSI boven 50, houdt kopers hoopvol over verdere opwaartse beweging. Bulls zullen uitkijken naar een stijging tot boven 4110, het hoogste punt van vorige week, om de bullish trend te verlengen, waardoor 4144 en 4195 (hoogste punt van 2023) in zicht komen.

         Ondertussen opent een doorbraak onder de 50 MA op 4026 de deur naar 3980 en de 100 MA. Een doorbraak hieronder ontkracht de uptrend op korte termijn.

         S&P500, daggrafiek

         evolutie S&P500
         Sereen en aan de beste voorwaarden beursindexen traden? Kies voor broker specialist www.whselfinvest.com (probeer de GRATIS trading demo)


         Last edited by London Insider; 04-04-2023, 09:03.

         Comment


         • #10
          De S&P 500 handelt boven zijn stijgende trendlijn van begin maart. De koers handelt boven de 50, 100 & 200 MA en de RSI staat boven de 50 wat de opwaartse beweging verder ondersteunt. Kopers zullen uitkijken naar een stijging boven 4140, de hoogste koers van april, om de bullish run te verlengen tot 4182, de hoogste koers van 2023.

          Aan de andere kant kunnen verkopers uitkijken naar een daling onder 4070, de wekelijkse low, en de steun van de stijgende trendlijn. Een doorbraak hieronder opent de deur naar 4035, het 50 MA en 3995, het 100 MA.

          S&P 500, daggrafiek

          evolutie s&p 500
          TEST deze gratis trading demo


          “Based on my own personal experience – both as an investor in recent years and an expert witness in years past – rarely do more than three or four variables really count. Everything else is noise.”

          - Martin Whitman​
          Last edited by London Insider; 13-04-2023, 08:39.

          Comment


          • #11
           De S&P500 zweeft rond een hoogste punt in 9 maanden. De koers handelt boven de stijgende voortschrijdende gemiddelden en de stijgende trendlijn. Met de RSI boven 50, geeft dit de kopers hoop op een verdere stijging. Een stijging boven 4299, de high van gisteren, opent de deur naar 4325.

           Aan de andere kant legt een doorbraak onder 4200 de stijgende trendlijn op 4170 bloot. Hieronder ligt 4140, het 100 MA in het vizier.

           S&P500, daggrafiek

           evolutie S&P500
           TEST deze gratis trading demo


           “Based on my own personal experience – both as an investor in recent years and an expert witness in years past – rarely do more than three or four variables really count. Everything else is noise.”

           - Martin Whitman​
           Last edited by London Insider; 06-06-2023, 16:08.

           Comment


           • #12
            De Fed liet de rente zoals verwacht ongewijzigd, maar men verwacht nu nog twee renteverhogingen (50 basispunten) dit jaar. Fed-voorzitter Powell herhaalde deze boodschap tijdens zijn persconferentie. De S&P 500 houdt relatief goed stand ten opzichte van de verwachtingen voor renteverhogingen dit jaar - alle ogen zijn gericht op 4325.​

            Analyse van de Fed-vergadering

            Het Amerikaanse CPI-rapport, dat in lijn was met de verwachtingen, sloot in wezen elke mogelijkheid van een verrassende renteverhoging tijdens deze vergadering uit. Het was dan ook geen verrassing dat de Fed zich aan het script hield en de rente ongewijzigd liet binnen een bandbreedte van 5,00-5,25%.

            Ondanks het gebrek aan verrassingen boden de monetaire beleidsverklaring van de centrale bank, de samenvatting van de economische projecties (SEP) en de persconferentie van voorzitter Powell belangrijke informatie voor traders.​

            FOMC's monetaire beleidsverklaring

            Vergeleken met de beleidsverklaring van juni waren er verrassend weinig wijzigingen in de beleidsverklaring zelf. Ten eerste paste het FOMC een verwijzing aan om te zeggen dat de economie "in een bescheiden tempo is blijven groeien", hoewel dit waarschijnlijk geen grote verandering voor de markt zal zijn.

            De enige andere wijziging was om te benadrukken dat het aanhouden van de rentetarieven. Hiermee wordt benadrukt dat het besluit van vandaag voorlopig meer wordt gezien als een "sprong" in een lopende renteverhogingscyclus dan als een uitgebreide pauze.​

            Samenvatting van de economische projecties Fed

            De economische projecties van de centrale bank zijn de eerste grote verrassing. In de beroemde 'dot plot' van de Fed-rentetariefverwachtingen heeft de mediaan van het FOMC zijn schatting van de rente op jaareinde met 50 basispunten naar boven bijgesteld tot een bandbreedte van 5,50-5,75%, wat betekent dat de meerderheid van de Amerikaanse centrale bankiers dit jaar nog minstens twee renteverhogingen met 25 basispunten verwacht:

            renteverwachting

            Naast het verhogen van de renteprognoses (of beter gezegd, ter ondersteuning van het verhogen van de rentetarieven) verhoogde het FOMC ook zijn prognose voor de bbp-groei in 2023 naar 1,0% (van 0,4% in maart) en zijn raming voor de kern-PCE-index naar 3,9% (van 3,6%), terwijl het zijn prognose voor de werkloosheid aan het einde van het jaar verlaagde naar 4,1% (van 4,5%). Met andere woorden, Jerome Powell en zijn collega's geloven dat de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie over het hele jaar aanzienlijk zijn verbeterd en verwachten daarom een grotere renteverhoging dan verwacht.

            S&P 500 - daggrafiek            evolutie s&p
            TEST deze gratis trading demo

            Tot nu toe hebben de markten gereageerd zoals verwacht, zij het relatief gematigd, op schattingen van hogere rentetarieven aan het einde van het jaar. De Amerikaanse dollar herstelt van zijn dagelijkse dieptepunten (hoewel hij lager blijft), wat de prijzen van grondstoffen zoals goud en olie drukt, en de belangrijkste Amerikaanse beursindices dalen van hun intraday highs.

            Wat de S&P 500 betreft, blijft de doorbraak van deze week boven de belangrijke weerstand van 4325, waardoor de bullish hoop levend blijft. Als de index de rest van de week boven dit niveau kan blijven, zou dit voor aanhoudende stijgingen kunnen zorgen. In de tussentijd zou een daling door de steun op 4325 duiden op een mogelijk retracement naar eerdere weerstand zoals de 50-daagse EMA nabij 4200.​            “Based on my own personal experience – both as an investor in recent years and an expert witness in years past – rarely do more than three or four variables really count. Everything else is noise.”

            - Martin Whitman​
            Last edited by London Insider; 16-06-2023, 09:05.

            Comment


            • #13
             De S&P 500 koers is de beste barometer van de Amerikaanse economie. De index bestaat uit 500 grote aandelen. Dit is de S&P 500 koers:

             evolutie s&p
             Bron: WH SelfInvest Webtrader Probeer de GRATIS trading demo
             • De S&P 500 koers werd voor het eerst berekend in 1957.
             • Vanaf 1926 publiceerde de Standard Statistics Company dagelijks een index gebaseerd op 90 aandelen.
             • De Standard Statistics Company fusioneerde in 1941 met de uitgeverij Poor's Publishing. De nieuwe naam? Standard & Poor's.
             • Het eerste fonds dat de S&P 500 koers weerspiegelt verscheen in 1976.
             • De S&P 500 aandelen die gedurende 25 jaar elk jaar hun dividend verhogen noemt men de 'dividend aristocraten'.

             Welke aandelen zitten in de S1P 500 koers?

             Een comité selecteert de 500 aandelen in de S&P 500. Het zijn 500 grote aandelen, maar niet noodzakelijk de 500 grootste aandelen. Enkel aandelen van Amerikaanse bedrijven komen in aanmerking. De aandelen noteren op de NYSE, Nasdaq of CBOE.

             De bedrijven moeten een beurswaarde van minstens 12,7$ miljard hebben. Minder dan 1.000 aandelen voldoen aan deze voorwaarde. Verder zijn er nog een aantal criteria zoals minimum handelsvolume, winst in het afgelopen jaar en meer dan een jaar beursgenoteerd.

             Hoe wordt de S&P 500 koers berekend?

             De S&P 500 wordt berekend door voor elk aandeel enkel het aantal aandelen te nemen die bij het grote publiek zitten en dit getal te vermenigvuldigen met de koers van het aandeel.

             Wie berekent de S&P 500 koers?

             De S&P 500 koers wordt berekend door S&P Dow Jones Indices LLC. Deze onderneming is een joint venture tussen S&P Global, de CME Group en News Corp.

             De grote aandelen in de S&P 500

             De 10 aandelen met de grootste beurswahttps://www.freestoxx.com/nl-lu/beurskoersen/aandeel-amazon/koers-amazon?whref=lerentraden.euarde zijn goed voor ongeveer 30% van de S&P 500 koers.

             Hoe lang zitten aandelen in de S&P 500?

             McKinsey berekende in 2021 dat aandelen gemiddeld 16 jaar deel uitmaken van de S&P 500. Aandelen verdwijnen uit de index omdat hun beurswaarde onder de minimum drempel daalt of omdat het bedrijf failliet gaat, overgenomen wordt of fusioneert.

             Hoe kan ik de S&P 500 koers kopen?

             Verschillende instrumenten laten beleggers toe de S&P 500 koers te kopen. ETFs zijn beursgenoteerde fondsen. Er bestaan ETFs die de koers van de S&P 500 weerspiegelen. Verder kiezen traders en beleggers vaak voor CFDs en Futures.

             Real-time koersen

             Je kunt alle aandelen en opties, inclusief alle S&P 500 aandelen, kopen via FREESTOXX. De commissie is 0,00 €. Je krijgt GRATIS real-time koersen na slechts één order per maand.


             “Based on my own personal experience – both as an investor in recent years and an expert witness in years past – rarely do more than three or four variables really count. Everything else is noise.”

             - Martin Whitman​


             Last edited by London Insider; 10-08-2023, 14:23.

             Comment


             • #14
              De S&P 500 slaagde er vorige week niet in om terug te stoten tot boven 4340 en is lager teruggekaatst, waardoor de 200 MA op 4225 in beeld komt, met een doorbraak hieronder die de deur opent naar 4200, het laagste punt van oktober. De RSI onder 50 en de 50 MA die op weg is om onder de 100 MA te kruisen, houden verkopers hoopvol. Bij een eventueel herstel zou een stijging tot boven 4320, de high van vorige week, nodig zijn.


              “Based on my own personal experience – both as an investor in recent years and an expert witness in years past – rarely do more than three or four variables really count. Everything else is noise.”

              - Martin Whitman​
              Last edited by London Insider; 09-10-2023, 15:33.

              Comment


              • #15
               Aan de onderkant zou een doorbraak van 4200 een push kunnen openen naar 4050 en 3810. Aan de bovenkant zijn 4325, het 50 MA en de downtrend resistance rond 4445 de niveaus om in de gaten te houden. Bij afwezigheid van een positieve uitkomst van het conflict tussen Israël en Hamas, of een duurzame daling van de lange obligatierente die niet wordt gedreven door wereldwijde groeivrees, lijkt de bias op dit moment eerder te zijn om rally's te verkopen dan om dips te kopen.

               S&P500, daggrafiek

               evolutie S&P
               TEST deze gratis trading demo


               “Based on my own personal experience – both as an investor in recent years and an expert witness in years past – rarely do more than three or four variables really count. Everything else is noise.”

               - Martin Whitman​

               Comment

               Working...
               X