Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel SHEIN – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aandeel SHEIN – Kopen of verkopen

    Shein heeft op maandag 27 november 2023 een beursgang in de VS aangevraagd. De Chinese internetretailer zal naar verwachting ergens in 2024 zijn IPO lanceren. De meest recente waardering van 66 miljard USD betekent dat dit met gemak één van de grootste Amerikaanse IPO's van de afgelopen tien jaar wordt.

    Shein lanceerde voor het eerst IPO plannen in 2022. De marktvolatiliteit als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne trok een streep door dit plan. Volgens de aandelenanalisten liggen er gunstige marktomstandigheden in het verschiet. Er wordt verwacht dat verschillende grote bedrijven, waaronder Shein, in 2024 naar de beurs zullen gaan.

    Shein is het schoolvoorbeeld van snelle mode, met meer dan 10.000 nieuwe producten op de website per dag - ja, u leest het goed, per dag.

    Wie is de eigenaar van Shein?

    Shein is eigendom van Nanjing Lingtian Information Technology. Het eigendom van het bedrijf wordt vaak als een mysterie bestempeld. Het is momenteel een privébedrijf, met vier grote aandeelhouders: JAFCO Asia, IDG Capital, Sequoia Capital China en Tiger Global Management.

    Hoeveel is Shein waard?

    Shein werd voor het laatst gewaardeerd op 66 miljard USD, gedurende een kapitaalronde in maart 2023. In 2022, wanneer er voor het eerst sprake was van een IPO, werd Shein gewaardeerd op 100 miljard USD. Sinds 2022 is er een daling in de waarderingen en beleggingen door durfkapitaalfondsen. Dit leidde tot cash problemen in veel techbedrijven, waaronder Shein concurrent Pinduoduo.

    Wat doet Shein?

    Shein is een "international Business-to-Consumer fast fashion e-commerce platform". Het bedrijf verkoopt voornamelijk kleding, accessoires en schoenen. In mindere mate komen ook cosmetica, parapharmacie en dierenbenodigdheden aan bod. Shein is het schoolvoorbeeld van snelle mode, met meer dan 10.000 nieuwe producten op de website per dag. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door Chris Xu.

    Oorspronkelijk was het bedrijf een groothandel in trouwjurken in China, genaamd Sheinside. In 2013 transformeerde Shein zich in een volledig geïntegreerde detailhandelaar met een eigen toeleveringsketen. De naam werd afgekort tot Shein.

    Shein is nu één van de meest bezochte e-commerce modesites qua netto-omzet en heeft in 2021 zelfs Amazon ingehaald als de meest gedownloade verzendsite in de VS.

    Het bedrijf is nog steeds gevestigd in China, maar richt zich voornamelijk op klanten in de VS, Europa en Australië. De grootste doelgroep van Shein is GenZ, die bekend staat om het consumeren van grote hoeveelheden trendkleding tegen extreem lage prijzen.

    Het merk explodeerde in populariteit op deze internationale markten deels dankzij agressieve reclame op het sociale mediaplatform TikTok. Het profiteerde ook van concurrenten die onder logistieke druk kwamen te staan door het uitvallen van toeleveringsketens tijdens de Covid pandemie.

    Maakt Shein winst?

    Het is niet bekend of Shein winstgevend is. Als privébedrijf is Shein niet verplicht om winstcijfers bekend te maken.

    De retailer heeft echter wel jaarlijkse omzetrapporten vrijgegeven. In 2019 zette het bedrijf 3,5 miljard USD om. De omzet steeg permanent. In 2023 wordt een omzet van 32 miljard USD verwacht.

    Wat is het bedrijfsmodel van Shein?

    Het bedrijfsmodel van Shein is wat bekend staat als 'test and repeat'. Het idee is dat eerste slechts kleine partijen - 50-100 per item - van een kledingstuk geproduceerd worden. Als het goed verkoopt, worden meer stuks gemaakt. Als het slecht verkoopt verdwijnt het kledingstuk uit het assortiment. Volgens de BBC blijft zo slechts 6% van de voorraad van Shein langer dan 90 dagen op voorraad.

    Shein heeft 'fast fashion' tot het uiterste doorgevoerd. Het kan kleding in slechts 25 dagen produceren, waar de meeste bedrijven maanden over doen. Hierdoor kan de retailer snel inspelen op modetrends.

    Omdat GenZ de doelgroep is, focust Shein op sociale media, met name TikTok. Het gebruikt de cultuur van influencers en beroemdheden met veel volgers om jongere gebruikers te verleiden hun producten te kopen. Als je op de meeste platforms zoekt op 'Shein haul', krijg je talloze video's te zien van shoppers die pronken met hun producten, vaak voor minder dan $10 per stuk. Zelfs de website van Shein laat de stijlen van consumenten zien via de Style Gallery.

    Controversieel

    Het succesverhaal Shein is niet vrij van controversen

    De kritiek is vooral gericht op het 'wegwerp'-model, dat gebruikers aanmoedigt heel impulsief goedkope kledingstukken te kopen en nooit meer dezelfde outfit te dragen.Op de website wordt bijvoorbeeld gewerkt met zeer snelle korting aftellers.

    De kledij is zo goedkoop dat de meeste retouren van Shein gewoon op het vuilnisbelt belanden. De kost om retouren te inspecteren, te wassen, te plooien, in te pakken en terug in de logistieke keten te integreren is veel hoger dan de waarde van het kledingstuk.

    Het bedrijf ligt ook onder vuur omdat het ontwerpen van kleinere bedrijven en onafhankelijke ontwerpers zou hebben gebruikt.

    Waar kan ik Shein aandelen kopen na de beursgang?

    Shein gaat voor een beursnotering in de Verenigde Staten. Het volgt in de voetsporen van andere grote Chinese bedrijven zoals Alibaba, JD.com en Pinduoduo. FREESTOXX is een kampioen in Amerikaanse aandelen.

    Beleggers en traders hebben directe toegang tot NASDAQ en NYSE. Penny stocks zijn ook beschikbaar. Maar er is meer. Amerikaanse aandelen worden ook op andere plaatsen van uitvoering verhandeld. ECN's zoals ARCA zijn daar een voorbeeld van.

    FREESTOXX heeft toegang tot al deze beurzen en plaatsen van uitvoering. Orders worden dus bliksemsnel uitgevoerd en je krijgt altijd de beste prijs. Dit is gegarandeerd.

    Als je FREESTOXX wilt testen, probeer dan de GRATIS demo

    De keuze aan aandelen op de Amerikaanse beurzen is vrijwel onbeperkt. Alle industriële en dienstensectoren zijn vertegenwoordigd. Alle aandelen van de Dow (DJIA), NASDAQ 100, S&P 500 en Russell 2000 indexen zijn beschikbaar. Alle aandelen zoals Tesla, Gamestop, NVIDIA, Alibaba en Apple, die op het WallStreetBets forum veel besproken worden, zijn beschikbaar. Verder zijn er ook Chinese aandelen en dergelijke meer.





















    Last edited by SignalRadar; 06-12-2023, 08:25.
Working...
X