Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
De IPO van het aandeel ARM
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • De IPO van het aandeel ARM

    Donderdag is het zover. De Engelse microchip-ontwerper ARM maakt zijn debuut op de beurs. Het wordt een mega-IPO met een waarde van meer dan 50 miljard $. Dit is de grootste beursgang sinds Rivian in 2021 een prijskaartje van 70 miljard $ kreeg.

    ARM is winstgevend. Het maakt zelf geen microchips. Het ontwerpt microchips en verkoopt licenties aan producenten en gebruikers. Ongeveer 70% van de wereldbevolking gebruikt een product dat werkt met een microchip ontworpen door ARM.

    Beursnotering alleen in de Verenigde Staten

    ARM koos voor een notering in de Verenigde Staten op de Nasdaq beurs (ticker symbool ARM). De Engelse politici zijn daarmee niet gelukkig. Het is echter niet het eerste Europese bedrijf dat deze beslissing neemt. Niet al te lang geleden koos ook Linde (het Duitse bedrijf met de grootste beurswaarde) voor een notering alleen in de Verenigde Staten. Het wordt dus belangrijker en belangrijker om een broker te kiezen die sterk is op de Amerikaanse beurzen. De zero commissie broker Freestoxx is zeker een aanrader.

    Freestoxx maakte ook deze gespecialiseerde pagina over de IPO van ARM.

    ARM aandeel.

    ARM's belangrijkste concurrenten zijn nog steeds IBM, Intel en AMD, die ook halfgeleiderchips produceren. ARM heeft echter geen noemenswaardige concurrentie meer op het gebied van smartphonechips!

    Op het gebied van grafische verwerking (GPU's) heeft ARM te maken met concurrentie van andere giganten zoals NVIDIA, Qualcomm en Intel. Weet echter dat deze andere fabrikanten voor het grootste deel hun eigen GPU's hebben gecombineerd met ARM gelicentieerde ontwerpen.

    De ARM IPO is ook belangrijk omdat het een startmoter kan zijn voor de IPO markt die sinds 2021 op zeer lage toeren draait.

    Last edited by SignalRadar; 08-09-2023, 18:22.
Working...
X