Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Chili produceert minder dan verwacht
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Chili produceert minder dan verwacht

    Het aanbod op de kopermarkt zal waarschijnlijk verder krimpen. Want er is slecht nieuws uit Chili - de belangrijkste koperproducent. De Chileense kopercommissie Cochilco heeft haar prognose voor de koperproductie verlaagd. Zij verwacht nu dat de productie met ongeveer 6% zal stijgen tot ongeveer 5,6 miljoen ton. Eerder voorspelde Cochilco een stijging tot 5,7 miljoen ton.
    De prognose is gebaseerd op een fundamentele stijging van de productie bij twee belangrijke mijnen in Chili. Mochten zich echter problemen voordoen bij slechts één van deze mijnen, dan zal het koperaanbod waarschijnlijk aanzienlijk krimpen. Aangezien mijnwerkers in Chili regelmatig staken, is dit een realistisch scenario.

    Wat de vraag naar koper betreft, geeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) een belangrijk signaal. In zijn laatste groeivooruitzichten ziet het IMF China en India als de belangrijkste partijen van de wereldwijde groei dit jaar. Aangezien China de belangrijkste afzetmarkt voor metalen is, zal een herstel in China waarschijnlijk de doorslag geven voor de industriële metalen. Vanuit grafiekperspectief is de opwaartse trend in koper, die sinds juli 2022 is ingezet, intact. Op dit moment rond 8.500 $ per ton handelt het industriële metaal ook op een technisch belangrijke steun. Vanuit technisch perspectief nemen de kansen op een opwaartse draai hier toe. Als de koperprijs onder dit niveau zakt, ligt de volgende holdingzone rond 8.000 $ per ton.

    Conclusie: Koper handelt momenteel op een belangrijke technische markering. Bovendien blijft het aanbod uit Chili dalen. Als de koperprijs zich op de 8.500 $ markering kan vastgrijpen, neemt de kans op een hernieuwde opwaartse draai toe.

    Bent u een actieve belegger?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

    "Beleggen is eenvoudig, maar het is niet gemakkelijk."

    - Warren Buffet
    Last edited by SignalRadar; 15-05-2023, 14:53.
Working...
X