Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
NetApp: aandeel stort in, vooruitzichten werden verlaagd
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • NetApp: aandeel stort in, vooruitzichten werden verlaagd

    Dataopslag- en cloudspecialist NetApp publiceerde 29/11 zijn kwartaalcijfers. Hoewel ze de ramingen van analisten overtroffen, verlaagde het bedrijf zijn verwachtingen voor omzet en winst. Als gevolg daarvan daalde de koers van het aandeel met meer dan 10%.

    Click image for larger version  Name:	netapp.jpg Views:	0 Size:	77.1 KB ID:	5988

    De winst per aandeel van NetApp voor het tweede kwartaal van 1,48$ was hoger dan de analistenramingen van 1,33$. De omzet van 1,66$ miljard bleef achter de verwachtingen van 1,68$ miljard. NetApp CEO George Kurian kon het sterkste tweede kwartaal aankondigen wat betreft omzet en brutowinst. Tegelijkertijd verlaagde hij de vooruitzichten, waardoor de winst voor het derde kwartaal rond 1,25$-1,35$ per aandeel komt te liggen (verwacht 1,44$) en de inkomsten tussen 1,53$ miljard en 1,68$ miljard (consensusschatting 1,71$ miljard).

    NetApp verliest massaal, nieuwe dieptepunten voor het jaar mogelijk

    De verlaging van de vooruitzichten liet de beleggers niet koud en leidde tot een beursdaling van meer dan 12%. De laatste nabeurskoers was 63,86$ (paars gemarkeerd in de grafiek). Dit betekent dat het aandeel bij de opening van gisteren de gehele winst in één keer zou kunnen verliezen.

    En dat is nog niet alles: op 61,59$ en 60,55$ liggen direct de lows voor het jaar tot nu toe, waarvan de doorbraak waarschijnlijk verdere dalingen zal veroorzaken naar 58,75$, het startpunt van de laatste grote rallyfase van 2021. Dit zou betekenen dat de grote gap van 2 december 2020 wordt gedicht en dat er een terugval komt naar ongeveer 54$, die zich daaronder zelfs zou kunnen uitstrekken tot de steunzone op 50$.

    Voor een duurzame bodemvorming moet eerst de zone rond 60$ worden verdedigd. Om te kunnen spreken van een bullish tegenaanval of zelfs een hervatting van de opwaartse trend van de afgelopen weken, is meer nodig: daarvoor zou het aandeel snel weer boven de 70$ moeten stijgen en de dalende trendlijn op 74,50$ moeten overwinnen.

    NetApp, daggrafiek

    evolutie aandeel netapp

    STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Kies www.freestoxx.com (gratis demo)​​
    Last edited by SignalRadar; 01-12-2022, 08:49.
Working...
X