Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Archer Daniels Midland - Nu een tegenslag?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Archer Daniels Midland - Nu een tegenslag?

    Het aandeel zit in een opwaartse trend en heeft weerstand bereikt rond 84$. Zal het aandeel hier een opwaartse uitbraak kunnen maken, of zal het terugveren naar beneden?

    evolutie aandeel archer daniels midland

    Het Archer Daniels Midland aandeel heeft sinds zijn dieptepunt van 70,02$ op 14 juli een opwaartse trend gekend. Het aandeel brak aanvankelijk door de EMA10 en de EMA200 en genereerde zo twee sterkte signalen. Vervolgens werd ook de EMA50 overwonnen en kon het aandeel stijgen naar de weerstandszone rond 84$. Op 2 augustus was er ook een bullish crossover van de EMA10 over de EMA50, wat een ander bullish signaal opleverde. Het vorige hoogtepunt werd bereikt op 84,82$, waarna het weer daalde. Gisteren liep het aandeel opnieuw op naar de weerstand op 84$. Het aandeel toonde vervolgens een verder bullish signaal bij het sluiten van de handel. Kan de weerstand op 84$ naar boven worden doorbroken of zal het aandeel hier terugveren?

    Terugval op weerstand?

    Het aandeel zou nu weer neerwaarts kunnen stuiteren op de weerstand bij 84$, zoals het eerder deed, en dan in eerste instantie koers zetten naar de steun bij 80$. Dit wordt ook aangegeven door de bearish candle van gisteren met de lange upper shadow en het kleine candle body. De EMA50 staat momenteel op 80,07$, wat de steunzone op 80$ verder versterkt. Indien er ook een doorbraak komt onder deze steun, zou de situatie voor het aandeel verder verslechteren. Een verdere daling naar de EMA200 op 77,35$ zou dan worden verwacht.

    Indien het aandeel er aan de andere kant in slaagt om boven de weerstand op 84$ te breken, zou een verdere stijging naar de weerstand op 91,60$ op lange termijn kunnen volgen. Zolang het aandeel boven de EMA10 handelt, kunnen op korte termijn verdere koersstijgingen worden verwacht.

    Conclusie: Het aandeel zou kunnen terugkaatsen van de weerstand op 84$ en terug keren naar de EMA10 op 81,84$ en de steun op 80$. Wanneer aan de andere kant een duurzame opwaartse doorbraak boven de weerstand slaagt, kan op de lange termijn een oploop naar de weerstand op 91,60$ verwacht worden.

    Archer Daniels Midland, daggrafiek (bron: godmode trader)

    evolutie aandeel archer daniels midland


    Test het gratis demo account van WH Selfinvest






    "Risico ontstaat als je niet weet wat je doet."

    - Warren Buffett -
    Last edited by SignalRadar; 11-08-2022, 15:29.
Working...
X