Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
RTL - Reclameproblemen leiden tot alarmsignaal
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • RTL - Reclameproblemen leiden tot alarmsignaal

    Aanbieders van online reclame voelen het al een geruime tijd. Nu treft het ook tv-zenders en streamingproviders als RTL.

    Hoewel de omzet in de eerste zes maanden nog met 8,7 procent steeg tot 3,3 miljard euro en de aangepaste EBITA met 3,7 procent toenam tot 501 miljoen euro, werd de tegenwind in het tweede kwartaal steeds sterker. Het aantal betalende klanten voor de streamingdiensten steeg daarentegen nog met 48 procent tot 4,5 miljoen gebruikers.

    Voorspelling voor boekjaar verlaagd


    Voor het lopende boekjaar verwachten analisten gemiddeld een EBITA van EUR 1,15 tot 1,20 miljard. De eigen prognose van RTL was 1,15 miljard euro. De vandaag naar beneden bijgestelde prognose gaat echter uit van een EBITA van slechts 1,05 tot 1,15 miljard euro. De consensus zou na de winstwaarschuwing wel eens met 5 tot 10 procent naar beneden kunnen worden bijgesteld.

    De uitbreiding van de streaming business verslindt momenteel nog steeds veel geld. Er worden "aanloopverliezen" van 250 miljoen euro verwacht. De omzetprognose blijft daarentegen min of meer gelijk en wordt slechts licht uitgebreid. Van de oorspronkelijke 7,4 miljard euro moet het nu 7,3 tot 7,5 miljard euro worden. Het dividend zal naar verwachting 80 procent van de nettowinst blijven bedragen. Het hoge dividend is ook een van de belangrijkste argumenten voor het aandeel.

    Conclusie: RTL verlaagt zijn vooruitzichten wegens de verslechterende reclamemarkten en de economische tegenwind. Dit zou niet echt als een verrassing moeten komen. Alleen de hoge consensusvoorspellingen bij RTL zijn een beetje verwarrend. De verwachtingen voor het dividend zouden sterk kunnen dalen, wat voorlopig op het beleggingsverhaal zou wegen.

    Daggrafiek RTL Group S.A. (Bron: WH SelfInvest Webtrader)

    RTL

    Test een gratis demo account van WH Selfinvest.




    "U hoeft niet vaak te handelen. Als u gedurende de dag één of twee bewegingen naar de koerdoelen met een goede omvang kunt opvangen, kunt u een goed inkomen verdienen en de handelskosten laag houden."
    Last edited by SignalRadar; 10-08-2022, 12:29.
Working...
X