Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
MERCK & CO. - De hoofdpijn verdween snel!
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • MERCK & CO. - De hoofdpijn verdween snel!

    Als anticyclische beleggers aan de longzijde dit jaar steeds meer inleveren, dan was het aandeel Merck & Co. onlangs een prachtig voorbeeld van waarom het nog steeds de moeite waard kan zijn om een poging te wagen.

    evolutie aandeel merck

    "Beleggers krijgen hoofdpijn van dit Pharma aandeel" schreef ik 14 dagen geleden, verwijzend naar het aandeel Merck & Co. Maar zoals bleek, vond een snel herstel plaats. De shorters zaten in de problemen, omdat het farmaceutische aandeel letterlijk explodeerde en binnen een paar dagen een nieuw hoogtepunt bereikte. Wat zal er nu gebeuren?

    Consolidatie gaande

    De uitbraak boven de 94,92$ was succesvol op intraday basis, maar de koers daalde op het einde van 27 juni. Sindsdien is een consolidatie aan de gang. Vrijdag werd een eerste overtuigende omkeer candle gevormd. Met of zonder een omleiding door de steunzone tussen 90,01$ en 89,46$, zou het aandeel dus opnieuw de weg kunnen banen naar de weerstand op 94,92$. Een uitbraak zou ook het doel op middellange termijn zijn. Een uitbraak zou ook het beeld op middellange tot lange termijn verder verbeteren.

    Indien daarentegen de consolidatietrend intact blijft en het aandeel ook de steunzone rond 90$ verlaat, zou een test van de EMA50 rond 88,79$ verwacht worden. Daaronder zou een verdere test van de steunzone rond 83$ denkbaar zijn. Als de EMA200 en de steun op 82,50$ bereikt worden, zou de grafiek steeds meer de kenmerken van een topformatie gaan vertonen. Op middellange termijn is een daling tot de 75$ zone denkbaar. Momenteel is het aandeel echter ver verwijderd van een dergelijke sell-off.

    Conclusie: Twee weken geleden was de risico-batenverhouding voor het aandeel uitstekend, maar de huidige situatie is anders. Na enkele dagen van consolidatie is het aandeel op zijn minst weer de moeite waard om te bekijken. Procyclische beleggers zouden daarentegen moeten wachten op een overtuigende uitbraak boven de grens van 95$.

    Merck & Co, daggrafiek (bron: godmode trader)

    evolutie aandeel merck
    Test het gratis demo account van WH Selfinvest



    "Buy when everyone else is selling and hold until everyone else is buying. That’s not just a catchy slogan. It’s the very essence of successful investing".

    — J. Paul Getty
    Last edited by SignalRadar; 05-07-2022, 08:42.
Working...
X