Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Grafiek van de week: Energie-Kontor
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Grafiek van de week: Energie-Kontor

    Het aandeel van Energiekontor AG wordt interessant vanuit een grafiekperspectief. Bij het huidige koersniveau neemt de kans toe dat de prijscorrectie tot een einde komt en het aandeel opwaarts zal draaien. De opwaartse trend op lange termijn is hoe dan ook nog steeds intact.

    Uursgrafiek Energiekontor AG (Bron: WH SelfInvest Webtrader)

    Kontor grafiek


    De aandelenkoers beweegt zich al bijna twee jaar in een opwaarts trendkanaal. In augustus 2020 noteerde het aandeel nog rond de 26 euro. Bij de jaarwisseling 2020/21 is de koers van het aandeel fors gestegen tot ongeveer 70 euro. Deze sterke prijsstijging werd aanvankelijk sterk gecorrigeerd.

    Tot midden oktober kwam het aandeel in een langdurige zijwaartse correctie terecht. In die periode kwamen de prijsstijgingen nauwelijks boven de 63 euro uit. Neerwaartse bewegingen werden ten laatste in de buurt van 50 euro opgevangen. Midden oktober brak het aandeel uit deze trading range. Binnen vier weken steeg de prijs met 31% tot een nieuw hoogtepunt van 84 euro. Deze aanzienlijke koersstijging werd gevolgd door een nieuwe sterke terugval, die het aandeel zelfs onder de 200-dagenlijn duwde tegen eind januari.

    Na een korte periode onder de technisch belangrijke 200-dagenlijn steeg de koers van het aandeel vanaf februari weer dynamisch. Begin april steeg de koers van het aandeel voor het eerst boven de 100 euro. Een tegenslag deed de prijs vervolgens met bijna 25% dalen tot ongeveer 76 euro.

    Het aandeel is al een keer op dit niveau (steun) gestopt tijdens de steile stijging in februari. Vanaf hier ging het weer omhoog. Dezer dagen daalt het aandeel opnieuw naar het steunniveau rond 76 euro. De 200-dagenlijn (momenteel op 75,30 euro) loopt ook in dit gebied. Vanuit technisch oogpunt neemt de kans toe dat de recente koersdaling tot een einde komt en het aandeel weer opwaarts zal draaien.

    Conclusie:


    Technisch georiƫnteerde beleggers zouden kooporders moeten plaatsen rond 75 euro en moeten inzetten op een stijging tot rond 90 euro. Het risico kan duidelijk worden beperkt. Indien de koers van het aandeel onder het recente dieptepunt en de 200-dagenlijn zakt, zou het ripcord ten laatste moeten worden getrokken bij koersen rond 73,50 euro.





    "Zelfvertrouwen is niet "Ik zal winst maken op deze trade." Zelfvertrouwen is "Het komt wel goed als ik geen winst maak met deze handel".

    - Yvan Byeajee -
Working...
X