Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Twitter overname: wat nu?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Twitter overname: wat nu?

    Deze week kondigde Elon Musk aan dat hij Twitter volledig wil overnemen en vervolgens van de beurs wil halen. Tegen een prijs van 54,20$ wil Musk het bedrijf overnemen voor een totaal van 43$ miljard. Musk had de afgelopen maanden al gestaag een belang in Twitter opgebouwd. Zoals begin april bekend werd, is dit 9,2%. Het komt niet als een verrassing dat de overname nu voltooid is. De overname is echter allesbehalve zeker. Bij een veilige overname komt het over te nemen aandeel gewoonlijk dicht in de buurt van de prijs die voor de overname wordt geboden. Op dit moment staat de koers van het aandeel Twitter echter rond de 45$, ruim onder de geboden 54,20$.

    Daar is een goede reden voor: Musk heeft duidelijk gemaakt dat hij zijn bod niet wil wijzigen en dat het momenteel het beste bod is - er komt geen biedingsoorlog. Als de overname niet doorgaat, heeft Musk zelfs in het vooruitzicht gesteld om de aandelen die hij tot dusver heeft opgebouwd, te verkopen. Aan de ene kant zijn er momenteel grote kansen voor Twitter om snel winst te maken als de overname slaagt. Aan de andere kant kan het aandeel echter snel terugvallen in de bandbreedte van 35$, waar het al enkele maanden op dobberde. Overigens heeft Elon Musk weliswaar een fortuin van zo'n 260 miljard dollar, maar dat bestaat grotendeels uit Tesla aandelen. Voor de overname moet hij er persoonlijk voor zorgen dat de liquide middelen bijeen worden gebracht. De overname zal immers door Musk persoonlijk worden uitgevoerd en niet door Tesla.

    Bij investolio zijn we natuurlijk grote vrienden van kwantitatieve aandelenwaarderingen, maar in speciale gevallen, zoals een aanstaande overname, zien we er toch van af om naar onze scores te kijken. Dit is duidelijk een speciaal geval dat de scores niet kunnen weergeven. Of een belegging in Twitter nog het overwegen waard is dan wel of bestaande aandeelhouders het aandeel liever verkopen, hangt in de eerste plaats af van de persoonlijke overtuiging of de overname al dan niet doorgaat. Zonder de kans op een overname zou het aandeel Twitter momenteel uiterst oninteressant zijn op basis van de waardering van onze investolio scoring modellen:

    twitter aandeel analyse
    Meer informatie over de scoremodellen is te vinden op www.investolio.de.
Working...
X