Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Pasen op de beurs
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pasen op de beurs

    Met Pasen nog maar een paar weken verwijderd, beginnen de Amerikanen zich voor te bereiden op de festiviteiten, gestimuleerd door het vakantiegevoel en het goede weer. Maar kunnen beleggers ook deelnemen aan dit beurssentiment en profiteren van de markt anomalieën die in het verschiet liggen?

    Het weer speelt een grote rol in april en is één van de bekendste seizoensfactoren. Zonnig weer en milde temperaturen in april lijken een merkbaar effect te hebben op de prestaties van de markt door het bullish sentiment van handelaars te versterken, die vervolgens de aandelenkoersen opdrijven.

    De volgende analyse toont het gemiddelde rendement van de S&P 500 Index in elke maand van het jaar, berekend over een periode van 25 jaar.

    Gemiddeld maandelijks rendement van de S&P 500 Index sinds 1997

    maandelijks rendement

    Bron: Seasonax - klik op de link http://tiny.cc/SPX500monthly voor verdere analyses.

    Op de grafiek kunt u duidelijk zien dat april één van de best presterende maanden sinds decennia is. Of het patroon zich dit jaar zal herhalen is moeilijk te zeggen, maar handelspsychologie wordt vaak beïnvloed door zogenaamde self-fulfilling prophecies.

    Niet alleen het weer bepaalt het gedrag van de handelaars deze maand, maar ook de aanstaande feestdagen. Historisch gezien beleven retail aandelen aan het begin van de lente een "paasrally". Een andere onderliggende factor is het feit dat de belastingteruggaven op de bankrekeningen van de Amerikanen binnenkomen en bijdragen tot een stijging van het consumeren.

    Omdat elke feestdag een goed excuus is om te gaan winkelen, is 1-800Flowers.com Inc één van de aandelen die het goed doen in de aanloop naar Pasen. Het bedrijf omvat ook andere e-commerce bedrijven, waaronder Harry & David, Personalisation Mall, Shari's Berries, Fruit Bouquets en The Popcorn Factory, die allemaal in de schijnwerpers staan voor de feestdagen.

    Seizoensgrafiek van 1-800Flowers.com berekend over de laatste 15 jaar

    seizoenaliteit

    Bron: Seasonax klik op http://tiny.cc/1-800Flowers-Seasonax voor verdere analyse

    Merk op dat de seizoensgrafiek het gemiddelde koersverloop van het aandeel over de voorbije jaren toont. De horizontale as toont de tijd over het kalenderjaar en de verticale as toont de procentuele veranderingen in de waarde van het aandeel (geïndexeerd op 100).

    Zoals uit de bovenstaande grafiek blijkt, is de sterke seizoensfase in april zeer uitgesproken. Inderdaad kan worden vastgesteld dat april de best presterende maand was voor 1-800Flowers.com in de afgelopen 15 jaar.

    Stop niet al je eieren in één mand

    Wanneer ik naar de verschillende handelsideeën kijk, kan ik niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is te diversifiëren, te diversifiëren en nog eens te diversifiëren. Het is misschien niet moeilijk te raden dat één van de retail aandelen die van een "Paasrally" (en daarna) profiteren, Amazon is. Het wordt vaak aangetroffen in de portefeuilles van beleggers over de hele wereld.

    Seizoensgrafiek van Amazon berekend over de laatste 10 jaar

    Click image for larger version  Name:	amazon seizonale grafiek.jpg Views:	0 Size:	28.2 KB ID:	3168
    Bron: Seasonax - klik op de link http://tiny.cc/Amazon_Seasonax voor verdere analyses

    De afgelopen tien jaar kende Amazon een sterke seizoensperiode van 6 april tot 20 juli. Tijdens deze periode van 73 handelsdagen stegen de aandelen gemiddeld met een verbazingwekkende 21,69%. Bovendien is het rendement sinds 2012 in elk jaar positief geweest.

    Amazon, opbrengst in procenten tussen 6 april en 20 juli, in afzonderlijke jaren sinds 2012

    Click image for larger version  Name:	pattern returns.jpg Views:	0 Size:	12.6 KB ID:	3170

    Bron: Seasonax - klik op de link http://tiny.cc/Amazon_Seasonax voor verdere analyse

    Een ander aandeel dat mijn aandacht trok is American Express (http://tiny.cc/AmericanExpress_Seasonax).

    Zal American Express dit jaar weer stijgen? Of zullen de renteverhogingen de groei in de VS vertragen en de vooruitzichten van het aandeel schaden? We zullen moeten afwachten en zien hoe de dingen zich ontwikkelen. Maar vergeet niet dat uiteindelijk altijd iemand moet betalen voor het "feest".

    Speciale Paas Editie

    Als je besluit bloemen te kopen, te investeren in één van onze detailhandelaars of zelfs je Pasen te verzoeten met bedrijven als de Rocky Mountain Chocolate Factory, vergeet dan niet het te kruiden voor je het verhandelt.

    Om het identificeren van aandelenkansen nog gemakkelijker te maken, hebben wij een Seasonality Screener ontwikkeld. De Screener is een analytisch instrument voor het identificeren van handelsmogelijkheden met een bovengemiddeld winstpotentieel op basis van voorspelbare seizoenspatronen die zich in bijna elk kalenderjaar herhalen. Deze Pasen geeft Seasonax u 30% korting op uw eerste factuur wanneer u zich abonneert op een van onze pakketten (Light, Full of Business).

    Gebruik denEaster30 coupon en begin met het analyseren van meer dan 25.000 instrumenten waaronder aandelen, (crypto)valuta, grondstoffen en indexen door je in te schrijven voor een 3-daagse gratis proefversie.
    Analyse seasonal patterns in stocks, commodities, indices and FX


    Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met ons ondersteuningsteam op support@seasonax.com.

    Vrolijk Pasen!

    Met vriendelijke groet,


    Tea Muratovic
    Mede-oprichter en Managing Partner van Seasonax
    Last edited by SignalRadar; 11-04-2022, 19:20.
Working...
X