Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Duitsland heroverweegt Russisch olie-embargo
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Duitsland heroverweegt Russisch olie-embargo

    De Duitse minister van Defensie riep op tot nieuwe besprekingen met de EU over een verbod op de invoer van Russisch gas.

    Wall Street boekte vorige week kleine stijgingen, nadat ze het grootste deel van hun initiële stijgingen op donderdag hadden ingeleverd, alvorens licht te herstellen tot het slot van vrijdag. Bearish hammers vormden zich op de Nasdaq, Dow Jones en S&P 500 op de weekgrafiek, wat uitputting toont bij de highs op een dergelijk timeframe. Het feit dat we op donderdag een stijging van de volumes zagen, terwijl ze onder het gemiddelde bleven tijdens de veronderstelde rally, doet een alarm afgaan voor de stieren. Hetzelfde geldt voor het feit dat de S&P500 er niet in slaagde boven de 4600 te blijven en de Nasdaq er niet in slaagde boven de 15.000 te blijven.

    Duitsland herziet standpunt over olie-embargo


    Grondstoffen waren vrijdag over het algemeen lager dankzij de aanhoudende vredesbesprekingen tussen Rusland en Oekraïne. De Thomson Reuters CRB index daalde naar een laagste punt in 2 weken, brent futures stopten net voor een daling naar $100, terwijl brent sloot op $99.27. We zouden echter een ommekeer van sommige van deze bewegingen kunnen zien als gevolg van de nieuwsstromen van het weekend.
    olie
    Duitsland duidt aan dat het bereid zou kunnen zijn een verbod op Russisch gas te overwegen in het licht van bewijzen van genocide in Oekraïne. Hun minister van Defensie riep op tot sancties tegen Rusland tijdens een televisie-interview op zondag, hoewel de minister van Economische Zaken in een apart interview verkondigde dat Duitsland zijn afhankelijkheid van Russische olie weliswaar vermindert, maar dat het zich er niet meteen van kan losmaken. Afzonderlijk heeft Duitsland vrijdag ook gezegd dat het misschien stroom kan rantsoeneren als de impasse aanhoudt.



    "De filosofie van de rijken en de armen is als volgt: De rijken investeren hun geld en geven de rest uit. De armen geven hun geld uit en investeren wat er overblijft!"
    - Robert Kiyosaki -
Working...
X