Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Olieprijzen werken op alle cilinders
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Olieprijzen werken op alle cilinders

    WTI en brent stegen vannacht met meer dan 7% toen de druk op Europa om de Russische olie-invoer te verbieden, toenam.

    Het Pentagon zegt dat er "duidelijk bewijs is dat de Russische strijdkrachten oorlogsmisdaden begaan" en beschuldigt het Kremlin van willekeurige aanvallen binnen Oekraïne. Maar hoewel het Pentagon zal blijven helpen bij het verzamelen van bewijs voor dergelijke misdaden, zei het ook dat het niet aan hen is om te bepalen wat er van terecht zal komen. In reactie hierop heeft Rusland de VS laten weten dat de betrekkingen tussen de twee landen "op instorten staan".
    Olie
    Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ook bevestigd dat er een ontmoeting tussen Amerikaanse en Russische ambassadeurs heeft plaatsgevonden, waarbij de VS eisten dat Moskou het internationaal recht zou naleven. Een NAVO-functionaris heeft gewaarschuwd dat Wit-Rusland binnenkort Oekraïne zou kunnen aanvallen, en dat Wit-Rusland zich mogelijk voorbereidt om Rusland kernwapens in hun land te laten plaatsen.

    De krantenkoppen van vannacht waren genoeg om de rally van Wall Street van stoom te ontdoen, maar niet genoeg om het tij te keren. De S&P 500 sloot effectief vlak op -0,4% lager en de Nasdaq slechts -0,3% lager.

    Grondstoffen stijgen mee met geopolitieke spanningen


    Over het algemeen stegen de grondstoffen in tandem. De Thomson Reuters grondstoffenindex steeg 2,5% en sloot net onder de 300. Opvallende stijgingen waren echter te zien op de olieprijzen toen Europese functionarissen bleven kibbelen over de omgang met een Russisch olie-embargo. Duitsland beweert afhankelijk te blijven van de Russische energiemarkten, terwijl een andere EU-diplomaat denkt dat Europa in juni de Russische export zou kunnen hebben vervangen. Maar hoewel de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU het niet eens zijn over een verbod op de invoer van Russische olie, is de druk om dit wel voor elkaar te krijgen groot, gezien de oorlogsmisdaden die Poetin nu heeft begaan door de Russische aanval op burgers.
    Goud
    WTI sloot boven $110 en dicht bij haar hoogste punt van de dag. Technisch stevent het af op meerdere historische highs tussen 110.23 - 114.83, maar als het geopolitieke landschap blijft escaleren, zullen deze niveaus waarschijnlijk weinig uitmaken.

    Goud hield stand boven de high van juni rond 1916, hoewel het er niet in slaagde de verliezen van vrijdag goed te maken, omdat het gevangen zit tussen traders die goud gebruiken als veilige haven en de dreiging van een agressieve Fed. Zilver was ook hoger tijdens de nacht, maar blijft onder 25.54.

    Fed verhoogt agressiever indien nodig


    Jerome Powell liet weinig aan de interpretatie over met zijn verklaring dat de Fed "voortvarend" moet handelen en mogelijk de rente "agressiever" moet verhogen om te voorkomen dat de inflatie zich op een hoog niveau verschanst. Verwijzend naar de sterke arbeidsmarkt en de "veel te hoge" inflatie zou dit de roep om een verhoging met 50 basispunten tijdens toekomstige vergaderingen weer kunnen doen oplaaien. Op dit moment is er een kans van 59,4% op een verhoging met 25 basispunten op de volgende vergadering, tegen 43,9% op vrijdag.

    De Amerikaanse dollarindex en USD/JPY stegen met 0,25%. AUD/USD en NZD/USD trokken terug van hun highs, ondanks de stijging van de grondstofprijzen. De Amerikaanse 10-jaars rendement leverde vannacht voor het eerst sinds mei 2019 2,3% op.




    “ik ben niet beter dan de andere trader, alleen vlugger in het toegeven van mijn fouten en het overgaan naar de volgende opportuniteit.”

    - George Soros -
    Last edited by SignalRadar; 22-03-2022, 15:03.
Working...
X