Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Beste dag voor AUD in 13 maanden, goud duidt op swing low
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Beste dag voor AUD in 13 maanden, goud duidt op swing low

    Het was een volatiele sessie rond de FOMC-vergadering, maar na de persconferentie stegen de grondstofprijzen en dus ook de valuta's van de grondstoffenprijzen tot het einde van de dag.

    De Fed verhoogde de rente met 25 basispunten en beloofde door te gaan met een agressief tempo van toekomstige verhogingen dit jaar. Volgens hun prognoses zal de rente bij elk van de volgende 6 bijeenkomsten met 25 basispunten worden verhoogd tot 1,75 - 2,0% tegen het einde van het jaar, en vervolgens tot 2,8% tegen eind 2023.

    Tijdens de persconferentie zei Jerome Powell dat ze elke bijeenkomst als een "live bijeenkomst" beschouwen en dat ze "sneller zullen handelen om accommodatie te verwijderen" indien ze dat nodig achten.

    Ondanks het agressieve pad van stijgingen op komst, leek Wall Street blij te zijn met de persconferentie, want het rallyde ook met andere risicodragende activa. Wellicht is de hoop op een staakt-het-vuren en de overtuiging van de Fed dat de oorlog geen substantiële impact zal hebben op de economie, de leidraad. Het S&P E-mini contract sloot boven de trendweerstand, hoewel het 200-daags eMA rond 4390 zweeft als potentiële wegversperring voor de bulls.

    Grondstoffen (en grondstoffen FX) stegen na de FOMC persconferentie


    Normaal gesproken zou je verwachten dat alle valuta's dalen ten opzichte van de dollar wanneer een centrale bank bevestigt dat ze zo havikistisch is. Maar als de Fed er zo zeker van is dat de Amerikaanse economie sterk is, is dat in feite een stimulans voor het wereldwijde vertrouwen en de handel. Het verhoogt ook de kans dat andere banken het voorbeeld van de Fed zullen volgen en de rente verhogen, wat de reden is waarom we de grondstoffen en de valuta's voor grondstoffen vannacht in tandem zagen stijgen. Bovendien had de dollar een sterke rally in de aanloop naar het evenement, zodat veel traders winst boekten - in een klassieke 'buy the rumour, sell the fact'-beweging.

    4-uurs grafiek AUD/USD (bron TradingView)

    AUD/USD Forex

    Test een gratis trading demo

    AUD en NZD waren de sterkste spelers, terwijl de yen en USD de zwakste waren. De NZD breidde de voorsprong van vannacht uit na een stijging met 3,1% j/j in het vierde kwartaal (-0,3% eerder) en 3% k-o-k (-3,7% eerder). En met 1.4% bij het slot was het de beste dag voor de Australische dollar sinds november 2020.

    De AUD respecteerde het bullish channel ondanks diverse pogingen om het te doorbreken en is teruggerold naar het 200-daags eMA en zoekt nu de trendweerstand op. Vanaf hier kijken wij uit naar dips richting het 0.7242 supportlevel in afwachting van een uitbraak, hoewel de prijzen evenwell boven de 0.7300 kunnen breken en op weg kunnen gaan naar het 0.7350 koersdoel.

    Goud wijst op een swing low


    Het was de laatste tijd moeilijk om aan volatiliteit te ontsnappen, en goud is geen uitzondering met een range rond $180 in de afgelopen twee weken. Maar het vertoont tekenen van stabiliteit nadat het een duik nam na zijn mislukte poging om een nieuw hoogtepunt te bereiken en, als we durven te zeggen, aan een bounce te beginnen. De zwakkere dollar heeft zeker geholpen, maar het is mogelijk dat de omgekeerde yield curve (die duidt op zorgen over een recessie, waarschijnlijk veroorzaakt door de Fed) hier ook aan heeft bijgedragen.

    4-uurs grafiek Goud (bron TradingView)

    Click image for larger version  Name:	gold-USD.jpg Views:	0 Size:	50.9 KB ID:	2768

    Test een gratis trading demo van het platform NanoTrader

    Bullish hammerBullish engulfing candle


    Een "bullish hammer" vormde zich op de daily chart en sloot weer boven de high van mei 2021 kort na een intraday dip eronder. De dagelijkse low vond steun net boven het maandelijkse pivot en het wekelijkse "S2" pivot, en een "bullish engulfing candle" werd gevormd op de vier-uurs grafiek. Onze bias blijft bullish boven het maandelijkse draaipunt, maar wij zouden geïnteresseerd zijn in dips richting 1916 voor potentiële longposities, met als initieel koersdoel de 1940/50 zone.






    "Falen is gewoon een kans om opnieuw te beginnen, dit keer op een intelligentere manier."

    - Henry Ford -
    Last edited by SignalRadar; 18-03-2022, 20:17.
Working...
X