Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Goud doorbreekt 2000$ - Koper maakt ondertussen zijn opmars
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Goud doorbreekt 2000$ - Koper maakt ondertussen zijn opmars

    De week is gewelddadig begonnen met de verscherping van het conflict tussen Rusland en Oekraïne en het nieuws dat de regering Biden en zijn bondgenoten een embargo op Russische olie bespreken. Dit artikel bespreekt wat de neveneffecten van de gebeurtenissen van het weekend zijn voor goud en koper.


    Goud

    In de afgelopen maanden was één van onze sterkste overtuigingen een bullish standpunt ten aanzien van goud als een hedge tegen inflatie, volatiliteit op de aandelenmarkten en geopolitieke spanningen.

    Na een sterke stijging in de afgelopen weken en de invoering van sancties die de Russische economie moeten verlammen, bestaat de vrees dat de Russische Centrale Bank een deel van haar 2300 ton aan goudreserves zal verkopen, wat de goudprijs kan doen dalen.

    Een belangrijke sanctie die door het Westen werd ingevoerd, waren beperkingen op de reserves van de Russische centrale bank. In praktijk betekent dit dat de Russische centrale bank haar goudreserves moeilijk op de markt zal kunnen verkopen. Mocht Rusland een derde partij bereid vinden om een transactie te sluiten, dan zou het waarschijnlijk om een off-market transactie gaan en zou de prijs hierdoor minder worden beïnvloed.

    Bijgevolg denken wij dat de long goudhandel goed kan blijven presteren. Na de doorbraak vanochtend van het psychologisch belangrijke 2000$ niveau zullen de goudfanaten opgetogen zijn. Wij verwachten echter niet dat het hierbij zal blijven.

    Op de weekgrafiek hieronder wordt een doorbraak verwacht vaan het hoogste punt in 2020 van 2027$. Daarna zou de beweging kunnen doorzetten richting 2200$.

    Weekgrafiek goud (bron TradingView)

    Goud

    Probeer deze GRATIS trading demo en handel Futures of CFD's op het goud


    Koper

    Tijdens de eerste twee maanden van 2022 overschaduwden de zwakte van de Chinese economie en de vooruitzichten op een agressievere investeringscyclus van de Federal Reserve de historisch lage kopervoorraden.

    Dat veranderde echter allemaal toen de oorlog tussen Rusland en Oekraïne vorige week escaleerde en koper naar nieuwe recordhoogtes klommen. Daarnaast kondigde China tijdens het NPC-weekend een BBP-doelstelling van ongeveer 5,5% aan.

    Technisch gezien is er ruimte voor de rally in koper uit te breiden naar 5,25$ in de komende week om een opmars in vijf golven te voltooien vanaf de low van 1,97$ in maart 2020.

    Daggrafiek Koper (bron TradingView)

    Koper daggrafiek

    Gratis trading demo







    "Degene die alleen maar begint met het idee om rijk te worden, zal niet slagen;
    je moet een grotere ambitie hebben."


    - John D. Rockefeller -
    Last edited by SignalRadar; 08-03-2022, 17:10.
Working...
X