Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
BP stapt uit Russische staatsdeelneming Rosneft
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • BP stapt uit Russische staatsdeelneming Rosneft

    Voor zover de aanval van Rusland op Oekraïne al iets positiefs heeft opgeleverd, is het de manier waarop Poetin er door zijn nodeloze daad van agressie in is geslaagd een voorheen gefragmenteerde vereniging van landen en hun bevolking te verenigen in een wereldwijde coalitie die strijdt voor Oekraïne.

    BP
    Terwijl de slagvelden van de Oekraïense steden de frontlinie blijven, zijn de financiële markten ook een belangrijk strijdtoneel geworden nu de leiders Rusland willen uitsluiten van de markten die nodig zijn om Poetins oorlogsmachine te financieren.

    In het weekend werd een reeks nieuwe sancties aangekondigd. In een gezamenlijke verklaring van de EU, de VS, het VK en Canada werd bevestigd dat "geselecteerde" Russische banken uit SWIFT zullen worden gezet en werd toegezegd "beperkende maatregelen" op te leggen aan de Russische centrale bank om de liquidatie van reserves te voorkomen.

    Onder toenemende druk van de Britse regering heeft BP PLC in het weekend aangekondigd dat zijn betrokkenheid bij het Russische staatsbedrijf Rosneft "gewoon niet kan worden voortgezet". Het bedrijf heeft niet duidelijk gemaakt of het zijn aandeel van 20% in Rosneft wil verkopen of afschrijven in een stap die tot 25 miljard dollar kan kosten.

    Het besluit maakt een einde aan een geschiedenis van drie decennia waarin BP actief was in Rusland. De aanvankelijke betrokkenheid van BP na de ineenstorting van de Sovjet-Unie heeft de laatste weken extra aandacht gekregen omdat de voorzitter van Rosneft, Igor Sechin, op één lijn staat met president Poetin en Rosneft brandstof levert aan het Russische leger.

    Uit de laatste jaarresultaten van BP bleek dat Rosneft goed was voor 2,7 miljard dollar (2 miljard pond) van BP's winst, ongeveer een vijfde van het totaal. Hoewel het nog erg vroeg is, zou, als de pogingen om een verkoop tot stand te brengen mislukken en we het verlies van de winstbijdrage van Rosneft extrapoleren naar de prijs van het BP-aandeel, de prijs van het BP-aandeel wel eens met 20% kunnen dalen, richting £300, waardoor het alle winsten van het jaar tot nu toe zou teruggeven.

    Daggrafiek British Petroleum (bron TradingView)

    BP

    De cijfers zijn gebaseerd op 28 februari 2022. In het verleden behaalde resultaten vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Dit rapport bevat geen advies over financiële producten of aanbevelingen voor financiële producten en mag ook niet als zodanig worden opgevat.





    “ik ben niet beter dan de andere trader, alleen vlugger in het toegeven van mijn fouten en het overgaan naar de volgende opportuniteit.”

    - George Soros -
    Last edited by SignalRadar; 28-02-2022, 14:49.
Working...
X