Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aardolie aandelen wetenswaardig – BP, SHELL en RIO TINTO
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aardolie aandelen wetenswaardig – BP, SHELL en RIO TINTO

    Aardolie aandelen blijven in de actualiteit nu de aardolie nog altijd boven 91 USD per vat staat. Eerder deze week werd een hoogste koers van 96 USD bereikt. De gespannen situatie tussen Rusland en Oekraïne blijft het beeld domineren. Een uitbarsting van de strijd zou de voorraden verder kunnen doen krimpen en de prijzen verder opdrijven. Dit zou ook de wereldwijde energiemarkten aanzienlijk kunnen verstoren - wat een complexe situatie creëert.

    BP is een belangrijke speler in Rusland. Het bedrijf heeft een groot belang in het Russische Rosneft, en kan in een moeilijke positie terechtkomen als westerse landen Rusland sancties opleggen.

    Aardolie aandelen.

    Concurrent SHELL meldde deze week dat het zijn belangen in twee Noordzee gasvelden van de hand wil doen. Het bedrijf wenst zich verder terug te trekken uit één van 's werelds oudste olie- en gasproducerende regio's. Een rapport suggereert dat de belangen van SHELL tot 1 miljard USD waard zouden kunnen zijn.

    Het aandeel RIO TINTO is niet actief in aardolie, maar wel in andere grondstoffen. De mijnuitbater had deze week moeite om hogerop te komen en handelt momenteel op 5.625 pence. Na de sterke stijgingen in het vorig kwartaal verliezen de ijzerertsprijzen nu terrein. Maar momenteel nog niet getreurd. Het Rio Tinto aandeel staat nog steeds zo'n 14% hoger dan aan het begin van het jaar. De analisten van Morgan Stanley zijn optimistisch. Zij verhoogden hun koersdoel voor het Rio Tinto aandeel van 5.220 pence naar 6.220 pence. Een mogelijke stijging van 10,6%. Het bekijken waard.



Working...
X