Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
NVIDIA aandelen – Kopen of verkopen?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • NVIDIA aandelen – Kopen of verkopen?

    NVIDIA publiceert zijn resultaten van het laatste kwartaal. Kunnen deze resultaten een katalysator zijn voor de NVIDIA aandelen, nadat ze sinds begin dit jaar meer dan 20% van hun waarde verloren?

    De verwachtingen zijn hooggespannen in de aanloop naar de resultaten van NVIDIA (d​​​​​​De auteur heeft geen positie) nadat zijn rivaal Advanced Micro Devices eerder deze maand sterke resultaten boekte. AMD rapporteerde een recordomzet die de verwachtingen in het vierde kwartaal overtrof. Ook de winst was hoger dan voorspeld. De gemiddelde verkoopprijzen lagen veel hoger omdat bedrijven wedijveren om de chips te bemachtigen die ze nodig hebben.

    Het NVIDIA aandeel heeft het sinds begin 2022 zwaar te verduren. Na een historische recordkoers in november 2021 sinds het aandeel in een neerwaartse trend.

    NVIDIA, daggrafiek (bron TradingView)

    NVIDIA resultaten

    Koop NVIDIA aandelen zonder commissie te betalen: probeer een gratis demo

    Verkopers slaagden erin om het aandeel naar $ 208 - het laagste niveau in meer dan drie maanden - te duwen. Dit was het 200-dagen gemiddelde, de betonlijn, op dat moment. Dit gemiddelde ligt momentel op $ 227 en blijft de steun voor het aandeel. Deze koers was in augustus en september een belangrijk weerstandsniveau. Een neerwaartse beweging wordt ondersteund door de bearish RSI, die op zijn beurt wordt versterkt door het feit dat de handelsvolumes in de afgelopen 20 dagen stevig zijn gestegen tot 24,2 miljoen aandelen per dag (het 100-dagen gemiddelde is 18,4 miljoen aandelen). Een doorbraak onder het 200-dagen gemiddelde opent de deur naar $197, het laagste dat begin oktober werd bereikt.

    Om terug te klimmen moet NVIDIA eerst boven zijn 100-dagen gemiddelde van $ 265 stijgen. Deze weerstand werd vorige week tweemaal zonder succes getest. Daarn kan de koers naar $ 273 stijgen alvorens te mikken op $ 313 en het november record van $ 320.
    Last edited by SignalRadar; 16-02-2022, 11:10.
Working...
X