Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Dit kan een cruciale week worden voor Wall Street!
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Dit kan een cruciale week worden voor Wall Street!

    De jury is er nog niet uit of de winsten op Wall Street het eerste deel van een bull-trend zijn, of gewoon een correctieve bounce van een grotere, bearish beweging.


    Amerikaanse en Europese markten divergeerden vorige week

    Zowel de Europese als de Amerikaanse indices herstelden van hun dieptepunten aan het begin van vorige week, wat de weg vrijmaakte voor een behoorlijk herstel van het sentiment. Dit momentum werd echter niet vastgehouden in Europa na een havikistische persconferentie van de ECB. De ECB-voorzitter Christine Lagarde hoefde alleen maar een enigszins agressieve houding aan te nemen om rimpelingen over de markten te veroorzaken en de aandelenmarkten in het algemeen te beïnvloeden. De STOXX 600 en DAX begonnen woensdag met verkopen en sloten vrijdag af.

    Hier de prestaties van vorige week:
    ​​​
    last week's performance


    Op de weekgrafiek van de STOXX 600 kunnen we zien dat deze twee weken geleden een belangrijke trendlijn brak. Dit is belangrijk omdat de trendlijn werd geprojecteerd vanaf het dieptepunt in maart 2020, toen centrale banken ongekende stimuleringsniveaus ontketenden. Terwijl de initiële sell-off onder de trendlijn boven het 50-weeks eMA bleef, slaagde de rally van vorige week er niet in om boven de trendlijn te blijven en bevestigde deze effectief als weerstand. Wij verwachten nu dat de low van 454 in de komende week(en) opnieuw zal worden getest en uiteindelijk zal worden doorbroken.

    STOXX 600


    Volatiele week voor Wall Street rond tech-winsten

    Het was ook een turbulente week voor de Amerikaanse indices, maar wel een met een gelukkiger einde. Een schokkende winstverwachting voor het eerste kwartaal van Meta Platforms (voorheen Facebook) woog zwaar op Amerikaanse aandelen en met name op de Nasdaq. Traders rekenden donderdag op onheil en somberheid, tot een sterk winstrapport van Amazon de eerdere vrees leek weg te nemen en de Amerikaanse indices een kleine winst voor de week kon laten optekenen. Maar zoals we hieronder opmerken, kan dit een cruciale week worden voor de Amerikaanse indices, omdat ze moeten beslissen of ze zullen blijven stijgen of opnieuw zullen omvallen, in lijn met de verliezen vanaf de recordhoogtes in januari.

    S&P 500

    De S&P 500 bevindt zich op een interessant kruispunt. De rally van vorige week werd bereikt terwijl de volumes daalden, en dat kan wijzen op een correctieve beweging. De daling vanaf het hoogste punt in januari ging gepaard met stijgende volumes, wat suggereert dat er beren in de markt kwamen, dus om de volumes dan te zien dalen terwijl de prijzen stijgen, suggereert dat er niet veel initiatief is om te kopen. De opleving piekte ook net onder de trendweerstand, dus terwijl de koersen onder 4600 blijven, blijft onze bias bearish en voor een doorbraak naar nieuwe dieptepunten.

    Vrijdag verscheen er echter een kleine bullish candle en werd er steun gevonden bij het 200-daags gemiddelde. En omdat dit een nauwlettend in de gaten gehouden indicator is, brengt dit de mogelijkheid met zich mee voor een rally vanaf de huidige niveaus, tenminste op de korte termijn. Wanneer de koers boven het laagste punt van vrijdag blijft, zouden de stieren zich kunnen richten op de dalende trendlijn. En een doorbraak boven 4600 suggereert sterk dat de correctieve low vanaf de high van januari werd gezien op 24 januari.

    "Ga voor een bedrijf dat elke idioot kan runnen - want vroeg of laat, gaat een idioot het waarschijnlijk runnen."

    - Peter Lynch -
    Last edited by SignalRadar; 07-02-2022, 17:05.
Working...
X