Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel SHELL – Stuwen de resultaten de koers 12% hoger?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aandeel SHELL – Stuwen de resultaten de koers 12% hoger?

    Nu de olie- en gasprijzen stijgen en de verkoop van de activa in het Permian bekken is afgerond, verwachten de investeerders dat het rendement voor de aandeelhouders in 2022 zal versnellen.

    Shell zal de winst over het vierde kwartaal op donderdagochtend 3 februari bekend maken. De auteur heeft geen positie.

    Shell aandelen kopen en verkopen.

    Analisten voorspellen dat Shell in het vierde kwartaal een stijging van de winst zal rapporteren tot $ 6,27 miljard. Dat zou meer zijn dan de $ 4,13 miljard dollar in het vorige kwartaal en de $ 393 miljoen dollar in het jaar daarvoor.

    Deze aanzienlijke stijging wordt geleverd door de geïntegreerde gasactiviteiten en de upstream-eenheid die olie produceert. Beide profiteren van een hogere productie in vergelijking met het vorige kwartaal in combinatie met hogere prijzen. Daartegenover staat wel een zwakkere kwartaalwinst bij de divisies olieproducten en chemie.

    Wat kan de koers van het aandeel Shell doen?

    Shell aandeel koers en grafiek.

    Probeer Shell CFD's met deze GRATIS trading demo

    Het Shell aandeel klimt sinds 20 december hoger en bereikte vorige week het hoogste niveau in 23 maanden (1.945 pence). Op deze koers ontstond weerstand en er werd winst genomen. In de afgelopen week steeg de RSI tot in de 'overbought' zone, wat ook druk op het aandeel zet.

    Als Shell door de weerstand kan breken, en de RSI blijft uit de 'overbought' zone, dan ligt de weg open naar 1.963 pence. Wordt deze koers bereikt dan mag er gedacht worden aan de hoogtse, post-pandemie koers van 2.141 pence. Deze koers was ook een mooie steun voor Shell eind 2019.

    Als Shell niet door de weerstand kan breken, begint het hoogstwaarschijlnlijk terug aan een daling naar 1.733 pence, de laagste koers dit jaar. Daarna gaat het naar het 50-dagen gemiddelde (1.706 pence) en het 100-dagen gemiddelde (1.678 pence). Het aandeel is in de afgelopen 15 maanden zelden en slechts heel kort onder de 200-dagen gemiddelde (de betonlijn) gedoken. Dit is duidelijk een support zo rond de 1.550 pence.

    Nog even over de verandering van naam en aandelen

    Analisten van Bloomberg denken dat het besluit van Shell vorig jaar om de A- en B-aandelen samen te voegen tot één aandelenstructuur, die eind januari in de handel is gekomen, gunstig zal uitpakken omdat het een grotere poel van aandelen oplevert voor de geplande terugkoop door Shell. Dat besluit werd genomen rond dezelfde tijd dat het bedrijf zijn naam formeel veranderde van Royal Dutch Shell PLC in Shell PLC.

    Als u ook interesse heeft in een actief beheerde rekening, kijk dan eens naar het aanbod van Investui



    "Ga voor een bedrijf dat elke idioot kan runnen - want vroeg of laat, gaat een idioot het waarschijnlijk runnen."

    - Peter Lynch


    Last edited by SignalRadar; 01-02-2022, 16:44.
Working...
X