Analyses en tips

Nieuwe Facebook-munt Bitcoin-wisselkoers naar boven

Na de aankondiging van Facebook om een eigen digitale munt uit te brengen, steeg de prijs van de cryptografische munt Bitcoin snel in een zeer korte tijd. De laatste extreme stijging werd echter kort daarna gevolgd door een crash.

Zijn de investeerders nu al te vroeg blij en gaat de prijs terug naar de bodem? Facebook plant zijn eigen digitale munt met de naam "Libra". Het zou al in 2020 van start moeten gaan en zou op Chinese oplossingen kunnen lijken. Daar worden betalingen vaak verstuurd via apps en programma's zoals "WeChat Pay".

Platinum: Prijsdaling biedt mogelijkheden

De platinaprijs is de laatste tijd sterk onder druk komen te staan. Begin april stond het edelmetaal en het industriële metaal nog steeds genoteerd op 920 USD per troy ounce, maar begin deze week werd er zelfs kortstondig minder dan 800 USD per troy ounce verhandeld. Vergeleken met het hoogtepunt van het jaar, iets minder dan tien weken geleden, is de platinaprijs dus met ongeveer 14% gedaald.

Mais is een hot item

De (maïs)prijs is een hot item. In het futurescontract voor landbouwgrondstoffen kan een zogenaamde short squeeze niet langer worden verborgen. Sterke indekkingsoperaties van short sales door professionele marktpartijen (grote handelaren) drijven de korenprijs dynamisch omhoog. Het technisch belangrijke weerstandsniveau van ongeveer 390 US cent per bushel is al lang niet meer gehaald door de maïsprijs. Met ongeveer 396 US centen per bushel is maïs net zo hoog als ongeveer een jaar geleden en richt het nu duidelijk op het 4-USD-keurmerk. 

Aandelentip: Daimler

Belegger met interesse in technische analyse grafieken vinden bij Daimler een lucratieve instapmogelijkheid met een aantrekkelijke risico-rendementsverhouding. Aan het begin van de week daalde het aandeel onder hoge handelsvolumes tot een belangrijke technische steuning. Nu draait de prijs boven deze steun sterk omhoog. De grafiek toont een dubbele bodem.

WTI Olieprijs: hier dient u op te letten

De prijs van het Amerikaanse aardolie West Texas Intermediate (WTI) daalt voor de derde achtereenvolgende dag en test opnieuw de belangrijkste steun van de 61,8% Fibonacci retracement van de algemene opwaartse trend van 42,40 naar 66,60 dollar. 
De recente rally van $50,60 tot $54,80 werd onderbroken door een nieuwe periode van zwakte op maandag. De olieprijs lijkt vooralsnog aan deze laatste vast te houden.

Gemengde signalen komen van de technische indicatoren. Terwijl de Stochastics naar beneden wijst, is de RSI al in oververkocht gebied. 

DAX en DOW - Op naar jaarlijkse hoogtepunten?

De beurzen stijgen verbazingwekkend sterk. Intussen zijn de jaarhighlights weer binnen handbereik. Voor de DAX is het op 12.430 punten. De Dow heeft ruim 26.700 punten.

Het is verbazingwekkend dat er nog steeds acute scepsis heerst, vooral op de Amerikaanse beurs. De angst- en hebzuchtindicator staat op 34 punten in het angstgebied. 50 punten zijn neutraal, 100 punten duiden op grote hebzucht.

Aandelentip: va-Q-tec AG

Het aandeel va-Q-tec AG ontwikkelt een spannend grafiekpatroon. In de prijsontwikkeling van de fabrikant van thermische verpakkingssystemen en vacuümisolatiepanelen is een lange bodemvorming (schotelvorming) zichtbaar, die op het punt staat te worden voltooid. Als het aandeel erin slaagt om over de volgende technische hindernis heen te springen, is er een duidelijk potentieel voor herstel vanuit technisch oogpunt.

Gratis webinars