Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Marktsignalen op maat
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Marktsignalen op maat

  Beleggen op de beurs met technische signalen

  Technische analyse is een hulpmiddel voor heel wat actieve beleggers. In de technische analyse zijn er heel wat indicatoren, die elk op hun manier de beslissing van een actief belegger of trader kunnen ondersteunen. Zo zijn er oscillatoren zoals de Stochastics, RSI (Relatieve sterkte index) of de variante Dynamic RSI, die aanduiden dat een waarde oververkocht of overgekocht is. Indien een aandeel, een index of een valutapaar oververkocht is, kan dit een aankoopopportuniteit inhouden. Is de waarde overgekocht, dan kan dit duiden om een mogelijke koersdaling in het verschiet.

  Trendindicatoren zoals de MACD, Parabolic SAR en kruisende gemiddelden zoals de Golden Cross leren de trader dat de trend veranderd is. Trendvolgende beleggers kunnen deze trendsignalen toepassen in een hun tradingstrategieën.

  Signalen uit de technische analyse doen zich echter niet dagelijks voor. Een belegger, die technische analyse toepast, zou dit iedere dag de signalen moeten nakijken op zijn tradingplatform. Het kan echter veel eenvoudiger.  “Wees nooit afhangkelijk van één inkomen, maar investeer in een tweede bron.”

  -Warren Buffet -
  Last edited by TA Expert; 25-11-2021, 15:28.
Working...
X