Announcement

Collapse
No announcement yet.

Koerspatronen:14 - Vallende wig

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Koerspatronen:14 - Vallende wig

  vallende wig koerspatroon
  Test het kosteloze demo account.

  Een vallende wig is een bullish (stijgend) koerspatroon dat aan de top wijd begint en samentrekt naargelang de koers daalt. De koers vormt een dalende trechter met lagere toppen en lagere bodems, die convergeren. In tegenstelling tot de symmetrische driehoeken, die uiteindelijk niet lager gaan en geen duidelijke richting aangeven, evolueren vallende wiggen neerwaarts en wijzen zij op een stijgende uitbraak.

  Voorafgaande trend: Om als een omkeerpatroon in aanmerking te komen, dient er een voorafgaande trend te zijn. Idealiter zal de vallende wig zich vormen in een neerwaartse trend en uiteindelijk het laagste punt aangeven. Het patroon vormt zich door de band heen over een tijdsspanne van 3 tot 6 maanden en de voorafgaande neerwaartse trend dient minimaal 3 maand te bedragen.

  Bovenste weerstandslijn: Minimaal 2 toppen zijn vereist om de bovenste weerstandslijn te tekenen. Idealiter zelfs 3. Iedere top dient lager te zijn dan de vorige.

  Onderste steunlijn: Tenminste 2 bodems zijn nodig om een onderste steunlijn te vormen. Iedere nieuwe bodem dient lager te zijn dan de vorige bodem.

  Convergentie: De bovenste weerstandslijn en de onderste steunlijn convergeren neerwaarts naar elkaar en vormen een wig naargelang het patroon zich voltrekt. De nieuwe bodems zijn nog steeds lager dan de vorige maar minder uitgesproken. Dit wijst op een opdrogende verkoopdruk en tekent een minder schuin aflopende steunlijn.

  Het breken van de weerstand: De weerstand dient krachtig opwaarts doorbroken te zijn vooraleer men van een bullish (stijgende) uitbraak kan spreken. Het is voorzichtiger om een doorbraak boven de vorige top af te wachten. Eens de uitbraak plaats had, kan het immers voorkomen dat de weerstand, die nu steunlijn werd, nog eens als steun getest wordt.

  Volume: Volume is niet zo belangrijk behalve bij het uitbreken van de koers. Een uitbraak zonder veel volume is immers niet zo overtuigend.
  Kies uw broker verstandig

  www.whselfinvest.com is waarschijnlijk de beste broker voor actieve beleggers. Probeer de kostenloze tradingdemo.

Working...
X