Announcement

Collapse
No announcement yet.

Koerspatronen: 12 – Stijgende driehoek

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Koerspatronen: 12 – Stijgende driehoek

  Stijgende driehoek koerspatroon WHS Selfinvest beleggen CFD Futures aandelen
  Download het gratis demoaccount

  Een stijgende driehoek is een stijgend koerspatroon dat zich in een opwaartse trend vormt een duidt op een verderzetting van de stijgende trend. Stijgende driehoeken wijzen op een opstapeling van koopdruk, die uiteindelijk uitmondt in een forse opwaartse beweging.

  Omwille van zijn vorm wordt deze ook een rechthoekige driehoek genoemd. 2 of meer gelijke toppen vormen een horizontale lijn. 2 of meer stijgende bodems vormen een stijgende trendlijn.

  De trend: om als een verderzettingspatroon te kunnen gelden, dient er een trend aanwezig te zijn. Aangezien de stijgende driehoek duidt op de verderzetting van een stijgende trend, dient deze trend aanwezig te zijn. De lengte van deze huidige trend is minder van belang.

  De bovenste horizontale lijn: Tenminste 2 toppen zijn vereist om de bovenste horizontale lijn te tekenen. De hoogte dient niet precies gelijk te zijn maar dienen toch in elkaars buurt te liggen. Er moet wat afstand liggen tussen beiden alsook een bodem ertussen.

  De onderste stijgende trendlijn: Ook hier zijn tenminste 2 bodems nodig voor de geldigheid van het koerspatroon. Indien een nieuwe bodem lager komt te liggen of op gelijke hoogte, dan is het patroon niet geldig. De bodems dienen dus hoger te liggen en zo een stijgende trendlijn te vormen.

  Volume: Bij het vormen van het patroon neemt het volume doorgaans af. Bij de uitbraak (het doorbreken van de bovenste horizontale lijn) stelt men doorgaans een forse toename van het volume vast.

  Weerstand wordt steun: Een klassieker, na de uitbraak wordt de horizontale weerstandslijn een steun. Vaak stelt men deze terugval vast vooraleer de werkelijke stijging plaats vindt.

  Koersdoel: Als koersdoel kan men de afstand van de horizontale lijn tot de diepste bodem nemen.


  Wil je forex verhandelen?
  TA Expert
  Senior Member
  Last edited by TA Expert; 26-11-2021, 13:01.
Working...
X