Announcement

Collapse
No announcement yet.

Koerspatronen: 7 – Dubbele toppen

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Koerspatronen: 7 – Dubbele toppen

  Dubbele toppen koerspatroon CFD Futures Selfinvest aandelen beleggen

  De Dubbele Top is een omkeerpatroon, dat gevormd wordt in een opwaartse trend. Zoals de naam doet vermoeden, bestaat het patroon uit 2 toppen, volgende op elkaar.

  De voorafgaande trend: Zoals bij ieder omkeerpatroon moet er een bestaande trend zijn. In het geval van een dubbele top moet er een belangrijke opwaartse trend zijn in de voorafgaande maanden.

  De eerste top: De eerste top is de hoogste top in de huidige trend.

  Het dal: Na de eerste top volgt een daling, die 10 tot 20% kan bedragen.

  De tweede top: Met eerdere lage volumes vat de koers de stijging aan. De eerste top geeft stevig weerstand. De tijdspanne tussen de 2 toppen kan meerdere weken tot maanden bedragen. De norm is 1 tot 3 maand. Situeer de top in een 3% range van de eerste top hoger of lager.

  Daling vanaf de tweede top: Deze daling gaat gepaard met hogere volumes of een versnelde daling, eventueel met een gap. Een dergelijke daling geeft aan dat de vraagzijde zwak is en dat een test van de steun er aan komt.

  Het doorbreken van de steun: Het laagste punt tussen de 2 toppen geldt als steun. Het doorbreken van deze steun geldt als de afwerking van de dubbele top.

  Steun wordt weerstand: Na het doorbreken van de steun wordt deze een potentiële weerstand. Deze steun wordt getest en kan een gelegenheid zijn om een LONG positie te verkopen of een SHORT positie in te leggen.

  Koersdoel: Als koersdoel kan men de afstand tussen de steun en de top nemen. In ieder geval dienen de toppen minimaal 1 maand van elkaar verwijderd te zijn en dient de afstand van de eerste top tot de weerstand minimaal 10% te zijn.

  Belangrijk echter is dat een trader niet te snel de markt in gaat. Wacht tot de steun minimaal met 3% gebroken is. Dan pas kan men spreken van een geldige doorbraak. Men stelt ook vaak dat de steun minimaal 3 dagen doorbroken moet zijn. Dit vermijdt te snel in de markt te gaan.

  “Wees nooit afhangkelijk van één inkomen, maar investeer in een tweede bron.”

  -Warren Buffet -
Working...
X