Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Handelen met Candlesticks (Deel 2)
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Handelen met Candlesticks (Deel 2)

    De bullishe hamer

    Een van de belangrijkste en vaak zeer betrouwbare signalen voor een trendomkeer is een bullishe hamer. Het is een bullishe omkeer- en voortzettingscandlestick aangezien het vaak, maar niet altijd, het einde van een neerwaartse trend en de voortzetting van een gevestigd stijgende trend aangeeft. Het wordt hamer benoemd omdat het eruitziet als een echte hamer. Deze candlestick heeft een klein lichaam en een lange wiek of schaduw. Ook als de slotprijs van deze candle erg kortbij komt, is ze vaak open en veel hoger dan de low-prijs, wat betekent dat er eerst verkoopdruk heerste, maar aan het einde van de specifieke handelssessie de prijs weer steeg.

    Treedt vaak op na een neerwaartse trend

    Dit bullish patroon wordt vaak aangetroffen na sterke neerwaartse trends. Veel handelaars gebruiken het als bevestiging dat de kopers weer opnieuw interesse beginnen te tonen, het prijsniveau aantrekkelijk vinden en optimistisch zijn dat de prijs verder zal stijgen. Het einde van de neerwaartse correctie is nu voorbij of nadert op zijn minst zijn einde.

    Afbeelding 1 E-mini, daggrafiek

    Candlestick
    Test het gratis demo account.

    In ons voorbeeld verwijzen we naar de daggrafiek van de S&P 500 E-mini futures voor juni 2017. De regels voor het handelen met deze candlestick zijn eenvoudig. De lange-termijn trend moet stijgen, maar de trader wacht geduldig op een prijscorrectie en heeft een bevestiging nodig.

    We zien duidelijk dat de future-prijs op 1 maart 2017 sterk stijgt en afsluit op het niveau van 2389. Maar de volgende dagen daalde de markttrend en bereikte het niveau van 2318. Op 27 maart vormde zich dan een bullishe hamer. De future-prijs opende hier op een niveau van ongeveer 2366,50, de markt daalt, zodat een low-prijs van 2318 ontstaat. Op het einde van de dag besloten de kopers dat de markt op dit niveau aantrekkelijk genoeg was om opnieuw te kopen. Ze dreven de prijs omhoog, zodat hij op het niveau van ongeveer 2340 afsloot.

    Vaak sterke schommelingen

    Deze sterke schommelingen zijn typisch en noodzakelijk voor een geldige hamer. We hebben schommelingen nodig, opdat de hamer zich vormt en één kant weer domineert of terugdringt. In het huidige voorbeeld hadden we de bullishe hamer als volgt kunnen verhandelen. Op 28 maart 2017, een dag nadat de hamer op onze daggrafiek verscheen en gevalideerd werd, kon de trader bij de opening van de handelssessie een aankoopbod rond het niveau van 2340,75 afleveren met een stop-loss onder de prijs van de hamervorming, bv. op het niveau 2315. Het risico is het verschil tussen de openingsprijs en de stop of zo'n 26 punten. Het koersdoel van een 1:1 kans-risico verhouding werd enkele dagen later, op 24 april 2017, bereikt.

    Goed koopniveau voor positiehandelaars

    In dit huidig voorbeeld trad na de opbouw van de hamer een soort van vertraging van de trend op, wat niet ongewoon is, aangezien de hamer als strijd tussen verkopers en kopers kan worden gezien. Maar met het juiste risicomanagement en het nodige geduld kan deze candlestickformatie de kans op succes en winstgevend handelen in vele gevallen doen toenemen. Binnen de handel op middellange termijn geldt de hamer als een goede gelegenheid voor een koperspositie met weinig risico.

    Wil je forex verhandelen?
Working...
X