Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Olie Trading Idee
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Olie Trading Idee

    Olie
    De olieprijs wordt nu heen en weer geslingerd. Sinds medio juni is er sprake van een dalende trend op middellange termijn. Lichte Amerikaanse olie van het type West Texas Intermediate (WTI) werd in de zomer nog verhandeld tegen 122 dollar per vat. Halverwege de week werd het vat verhandeld tegen iets minder dan 75 US dollar, bijna 40% onder de hoogtepunten van juni.

    Op korte termijn zijn er lange kansen. De olieprijs krijgt een fundamentele rugwind van de laatste Amerikaanse voorraadgegevens. Volgens de Energy Information Administration (EIA) daalden de voorraden met 200.000 vaten tot 430,6 miljoen. Dit betekent dat de voorraden ongeveer 2% onder het vijfjarig gemiddelde liggen. De benzinevoorraden daalden met 2,4 miljoen vaten. Voor distillaten werd een daling van 2,9 miljoen vaten genoteerd. Hier liggen de aandelen 20% onder het vijfjarig gemiddelde. De Amerikaanse productie van ruwe olie daalt ook.

    Anderzijds daalt de vraag naar olieproducten. Dit bedroeg gemiddeld 19,7 miljoen vaten/dag in de afgelopen vier weken, 3,1% lager dan in het voorgaande jaar. De vraag naar vliegtuigbrandstof neemt echter toe en ligt ongeveer 2,6% boven het niveau van vorig jaar. In het algemeen weegt de ontwikkeling van de vraag in China op het zwarte goud. Het nulcovidenbeleid van Peking beïnvloedt de economische ontwikkeling en zal waarschijnlijk ook de vraag naar olie verder drukken.

    Conclusie:


    Op korte termijn zijn er mogelijkheden voor stijgende prijzen. Op lange termijn zal de olieprijs waarschijnlijk dalen. Beleggers die de markt op de voet volgen, kunnen met een knock-out certificaat profiteren van een kortetermijnstijging van de olieprijzen.


    Wilt u goud traden op een efficiënte manier? Bezoek dan de website van de broker voor actieve beleggers www.whselfinvest.com​​
Working...
X