Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Goud – Traden in twee richtingen
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Goud – Traden in twee richtingen

  De goudprijs daalde lichtjes. Het edelmetaal wordt ondersteund door de mogelijkheid van nog meer sancties van het Westen tegen Rusland. De spanningen in Oost-Europa blijven hoog. Andere factoren drukken dan weer op de goudprijs. De rente op Amerikaanse schatkistpapier steeg echter naar een hoogtepunt in jaren nog niet gezien en de USD naderde de hoogste stand in twee jaar op basis van verwachting dat de centrale bank de rentevoet nog drastisch gaat verhogen?

  Trading goud.

  Hoe kunnen traders de goudprijs traden?

  Het is duidelijk dat het goud beide richting kan uitgaan. De vraag is dus wat zijn de belangrijke steunpunten en weerstanden bij stijging en bij daling.

  Goud handelt aan de onderkant van de range 1950-1915. De goudprijs evolueerde de afgelopen drie weken in deze range.

  Goud, daggrafiek (bron TradingView)

  Goud trading daggrafiek.

  Deze GRATIS trading demo is geschikt om, bijvoorbeeld, goud futures te traden

  De bearish MACD suggereert dat de koers nog verder kan dalen. Een doorbraak onder de MACD nullijn zou de selloff kunnen versnellen en een doorbraak naar 1915 in gang zetten. Vandaar kan het naar 1903, de low van 15 maart. Een doorbraak onder 1903 brengt het goud naar 1890, het laagste punt in maart.

  Aan de positieve kant, als goud steun kan vinden boven 1939, de gemiddelde koers van de laatste 20 dagen, dan kan het ook snel naar 1950. Een doorbraak boven 1950 brengt 1960, de hoogste koers van 24 maart, in het vizier. Hierna is er nog ruimte naar boven.
  "I learned a long time ago that one way to maximize potential for performance is to be calm in my mind."

  - Brian Sipe

  Last edited by London Insider; 07-04-2022, 07:59.
Working...
X