Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
De DAX – Traders in London kijken naar de DAX
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • De DAX – Traders in London kijken naar de DAX

    DAX stijgt in aanloop naar meer vredesbesprekingen morgen. De Duitse DAX schiet omhoog nu de Europese aandelen de dag sterk begonnen. De aandelen schudden ook de stijgende olieprijzen van zich af.

    Of dit gewoon weer een zogenaamde 'dead cat bounce' is of het begin van een echt herstel, hangt grotendeels af van de krantenkoppen over Rusland en Oekraïne. Er staat weinig op de economische kalender, waardoor niet data maar het risicosentiment de boventoon blijft voeren.

    Hoe kijken traders naar de DAX?

    De DAX had steun gevonden op 12.420, de laagste koers van eerder deze week. Van hieruit wordt er weer geklommen. De DAX staat nu boven zijn 20-dagen gemiddelde. Dit, samen met het feit dat er een bullish crossover op de MACD ontstond, geeft kopers zeker de hoop dat een verdere klim naar het 50-dagen gemiddelde goed mogelijk is. Pas wanneer de DAX hoopvol houdt op verdere opleving en een beweging over de 50 sma op 13650. Er zou een beweging boven 14.100 nodig zijn om het sentiment werkelijk terug naar bullish om te zetten. Hier zijn veel kopers en een enorm momentum voor nodig.

    DAX 40, 4-uren grafiek (bron TradingView)

    DAX trading en prognise.
    Trade DAX Futures met deze GRATIS demo

    De trend is dus nog steeds bearish. Verkopers kijken uit naar een daling onder 12.950, het 20-dagen gemiddelde. Een daling onder dit niveau is het startpunt voor een daling naar 12.725, de laagste koers van dit jaar.





    "Op de lange termijn is het niet alleen hoeveel geld je verdient dat je toekomstige welvaart zal bepalen.
    Het gaat erom hoeveel van dat geld je aan het werk zet door het te sparen en te investeren."


    - Peter Lynch

Working...
X