Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Waarom de DAX keldert
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Waarom de DAX keldert

    De DAX is goed op weg om deze week meer dan 5% te verliezen bovenop na een daling van 6% in februari. De index is in correctiegebied beland, met een daling van meer dan 10% ten opzichte van het recente hoogtepunt en stevent recht af op een berenmarkt.

    DAX daalt.

    De DAX handelt 16% lager dan het hoogste punt in januari. Een berenmarkt ontstaat wanneer een index 20% daalt vanaf het recente hoogtepunt. We zijn er dus nog niet, maar noch het fundamentele, noch het technische plaatje zien er op dit moment goed uit.

    Fundamenteel

    Duitsland is sterk afhankelijk van Russische energie. Hoewel de westerse sancties de energiesector niet rechtstreeks hebben getroffen, heeft de vrees voor een verstoring van het aanbod de grondstoffenprijzen over de hele linie fors doen stijgen. Energie-kopers moeten immers de handel met Rusland mijden. De gasprijzen zijn nu tien keer hoger dan vorig jaar rond deze tijd. Hoge energieprijzen kunnen zich rechtstreeks vertalen in tragere groei en hogere inflatie, lees stagflatie, denk Japan in de laatste twintig jaar.

    Hoewel de vredesbesprekingen in Belarus zijn hervat, hoopt niemand op een snelle oplossing.

    Technisch

    De DAX heeft sinds het begin van het jaar een reeks "lower hoghs and lower lows" (Dow theorie) bereikt. De index zit onder een steile, dalende trendlijn én onder het 50- en 100-dagen gemiddelde. Dit 50-dagen gemiddelde dook onder het 100-dagen gemiddelde, een bearish signaal. De RSI zit nog niet in het 'oververkocht' gebied!

    Een doorbraak onder het niveau van gisteren betekent dat de DAX resoluut op het laagste niveau van 2021 afstevent.

    DAX, daggrafiek

    DAX koers.

    Trade de DAX beursindex met deze demo voor Futures of CFD's





    "Je moet een strijd misschien meer dan eens voeren om hem te winnen."

    - Margaret Thatcher

Working...
X