Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
De DAX – Volatiele handel en sterke support op 14.800
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • De DAX – Volatiele handel en sterke support op 14.800

    De DAX handel is volatiel. Beleggers reageren op elke nieuwtje uit Rusland en de Oekraïne. Sterke steun voor de DAX is zichtbaar op 14.800. Er zijn stijgingen maar ze doven uit door een gebrek aan momentum.

    DAX trading

    De DAX was bijzonder kwetsbaar voor de geopolitieke instabiliteit en daalde eerder deze week tot een laagste punt in acht maanden. Hoewel Duitsland gewoonlijk de eerste plaats is waar beleggers hun geld in de eurozone aan het werk zetten, ligt het voor de hand dat het ook de eerste plaats zou zijn waar geld uit wordt teruggetrokken.

    Dan is er ook nog de energiekwestie. Europa is al te afhankelijk van energie uit Rusland. Mocht het Westen Rusland sancties opleggen, dan zouden die onvermijdelijk leiden tot hogere energieprijzen voor Europa, inclusief Duitsland. Zelfs als de sanctie niet op olie zou worden ingesteld, is de kans groot dat Rusland als vergelding de energielevering aan Europa zal beperken. Dit zou niet alleen gevolgen kunnen hebben voor de groei in Duitsland en in Europa als geheel, maar zou ook de inflatie verder kunnen opdrijven.

    En dan is er nog de kwestie van palladium. Rusland is een belangrijke producent van palladium, dat wordt gebruikt in katalysatoren. Dit baart de Duitse auto-industrie grote zorgen.

    Hoe gaat het verder met de DAX?

    De DAX steeg naar een all time high van 16300 aan het einde van vorig jaar. Dit niveau werd begin 2022 opnieuw bereikt. Sindsdien vertoont de koers echter een dalende trend.

    DAX, daggrafiek (bron TradingView)

    DAX trading

    Met deze GRATIS trading demo kun je DAX Futures of CFD's traden

    De koers handelt onder een dalende trendlijn die dateert van begin januari en handelt onder haar 50- & 200-dagen gemiddelde. Dit suggereert dat de algemene opinie eerder bearish is, zelfs al is het nogal wisselvallig geweest. Hoewel er verschillende pogingen zijn geweest om hoger te pushen, hebben kopers niet hetzelfde momentum van de vorige push, wat resulteert in een reeks lagere highs (lower highs voor Dow theorie fans).

    Bij een daling zijn er echter een paar belangrijke niveaus die steun bieden. Ten eerste 15.000, waarbij een doorbraak hier de deur opent naar 14800. Dit is een belangrijke en sterke steun die al sinds mei vorig jaar relevant is. Een doorbraak hieronder zou kunnen leiden tot een grote beweging naar beneden.

    Een sluiting boven 15.600, het 50- en 200-dagen gemiddelde, is een voorwaarde om momentum te krijgen en de DAX richting 16.000 en 16.300 te stuwen. Gezien het fundamentele plaatje is dit op de korte termijn eerder onwaarschijnlijk.





    "Als je in een chronisch lekkende boot zit, is energie steken in het veranderen van boot
    waarschijnlijk productiever dan energie steken in het repareren van lekken."


    - Warren Buffett
    Last edited by London Insider; 18-02-2022, 12:29.
Working...
X