Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Een handelsstrategie - Momentum Squeeze
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Een handelsstrategie - Momentum Squeeze

  Handel wanneer de markt beweegt

  Elke handelaar weet dat perioden van hoge volatiliteit worden afgewisseld met perioden van lage volatiliteit. Dit geldt zowel voor het totale tijdsbestek als voor de microkosmos van de daghandel. Daarom is het zinvol strategieën te ontwikkelen die proberen te profiteren van de verandering in volatiliteit. De Momentum Squeeze (MOMS) is zo'n strategie, speciaal ontwikkeld voor daghandelaars. Wij hebben het getest op verschillende tijdsniveaus en in verschillende instrumenten.


  EUR/USD, 60-minuten grafiek 6.01.2015


  In dit voorbeeld in de EUR/USD kruist het dalende Momentum de nullijn (blauw veld in de indicator) neerwaarts in de ochtend van 6 januari 2015. Het systeem gaat dan een short positie in. s 'Avonds om 23:00 bereikt de positie het koersdoel (groene lijn/blauwe pijl). Hier werd een winst van 30 pips gerealiseerd.


  EUR/USD, 60-minuten grafiek vanaf 16.12.2014

  Click image for larger version Name:	image.png Views:	0 Size:	44.8 KB ID:	5526

  In dit voorbeeld genereert de MOMS een long signaal op de avond van 15.12.2014 op 1.2444 (groene pijl). Op 16.12 om 10.00 bereikt de EUR/USD het koersdoel (groene lijn/ blauwe pijl). Winst: 39 pips.


  UR/USD aandelencurve 2007-2015

  Click image for larger version Name:	image.png Views:	0 Size:	45.6 KB ID:	5528

  We hebben in sommige reviews van forexstrategieën opgemerkt dat ze de afgelopen twee jaar niet meer goed werken of zelfs verliezen opleveren. De backtest van de Momentum Squeeze strategie voor de EUR/USD toonde dit verrassende resultaat in de aandelencurve: nadat de strategie van 2007 tot begin 2013 de meeste verliezen genereerde, begon ze begin 2013 de verliezen terug te winnen. De momentum squeeze werkt duidelijk zeer goed in de huidige marktfase, hoewel dat in voorgaande jaren niet het geval was.

  Dit voorbeeld toont duidelijk aan dat een handelaar flexibel moet blijven en, indien nodig, van strategie moet veranderen wanneer de marktomstandigheden dat vereisen. Bovendien is het volkomen logisch om technische analysemethoden zoals trendlijnen toe te passen op een ontwikkelingscurve van activa. De trader hier kon de beslissing nemen om de MOMS strategie met echt geld te verhandelen na de doorbraak van de dalende trendlijn begin 2013. Het omgekeerde is natuurlijk ook waar: het breken van een uptrendlijn in aandelen kan een eerste aanwijzing zijn dat een strategie ondermaats begint te presteren.


  GBP/USD, aandelencurve 2007-2013

  Click image for larger version Name:	image.png Views:	0 Size:	43.0 KB ID:	5530

  Bij de GBP/USD zien we echter het tegenovergestelde van de EUR/USD. Hier behaalde de strategie zeer goede resultaten van 2007 tot 2012, maar verrassend genoeg faalt het systeem hier sinds eind 2012 (in geel).


  DAX, aandelengrafiek 2007-2015

  Click image for larger version Name:	image.png Views:	0 Size:	43.9 KB ID:	5532

  De MOMS-strategie is ook duidelijk winstgevend in de DAX. De opwaartse trendlijn is ononderbroken. Ondanks langdurige terugnemingen (2009-2011) kon het eigen vermogen gedurende deze 8 jaar steeds weer worden verhoogd.

  Conclusie


  De momentum squeeze strategie lijkt ons een robuuste strategie voor geduldige traders. Verschillende markten moeten echter worden gecombineerd. De handelaar heeft de mogelijkheid om markten die in een bepaalde marktfase niet goed presteren te vervangen door andere. Dit vereist ervaring. De strategie is daarom niet geschikt voor beginners. De auteur van de strategie suggereert ook dat de strategie verhandeld kan worden op de 30-minuten grafiek. De resultaten van de afgelopen drie jaar waren echter nogal teleurstellend.​
  "Je hebt niet altijd een plan nodig. Soms moet je gewoon ademen, vertrouwen, loslaten en zien was er gebeurt."

  - Mandy Hale -
  Last edited by Leren traden; 18-10-2022, 16:52.
Working...
X