Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Hoe wordt je een ervaren trader: Trading als bedrijf
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Hoe wordt je een ervaren trader: Trading als bedrijf

    Succesvolle handelaren denken als ondernemers. Het maakt niet uit of ze part-time handelaren zijn of full-time handelen. Het is belangrijk om de beurs als bedrijf vanaf het begin te begrijpen - dit is misschien wel de belangrijkste voorwaarde voor succes. Omdat het ondernemersperspectief helpt om valkuilen als emotioneel handelen, het voortdurend veranderen van handelsstrategieën of het nemen van veel te hoge risico's te vermijden.
    Stats
    Alvorens een handelscarrière te beginnen, denkt en plant de ondernemer. Hij ontwikkelt een bedrijfs- en handelsplan en onderzoekt de statistische waarschijnlijkheid van zijn strategie in een backtest. Bovendien neemt hij alle "kosten" zoals verliezende transacties, opnames, maar ook honoraria, financieringskosten en uitgaven voor zijn kantoorapparatuur in de berekening op. Uit dit alles leidt hij vervolgens een realistisch doel af voor zijn handelsinkomsten.

    Daar komt nog een zeer doorslaggevend criterium bij: zodra de bedrijfsstrategie met inbegrip van de individuele handelsaanpak is vastgesteld, moet het geheel consequent worden gevolgd. Individuele resultaten van transacties mogen geen rol spelen. Pas met regelmatige, grotere tussenpozen - bijvoorbeeld eenmaal per kwartaal - wordt bekeken of de strategie als geheel werkt zoals verwacht of dat er daadwerkelijk iets moet worden aangepast.

    In werkelijkheid ziet het er echter vaak heel anders uit. Nauwelijks handelsbeginners benaderen hun project met een echte vooruitziende blik en plannen op lange termijn. Hebzucht en het vooruitzicht van snelle winst en rijkdom overheersen meestal. Of ze nemen de planning licht op, omdat ze vanuit huis werken en het "prettiger" voelt om on the fly te handelen. Dit zal echter niet werken!

    Want handel is een bedrijf als alle andere. En zoals in elk bedrijf nemen de kansen op succes aanzienlijk toe als de planning en uitvoering professioneel gebeuren. Een voorbeeld is de vaak gestelde vraag naar het nodige startkapitaal:


    Geval A: Handel als bijbaan. Het doel is om 1.000 euro per maand te verdienen naast de hoofdbaan. Wij gaan uit van een gemiddeld verwacht rendement van drie procent per maand. Aangezien de maandelijkse resultaten in de loop van de tijd zullen schommelen, berekenen wij een jaarlijks rendement van 36 procent (zonder samengestelde interest). Nu kunnen we het startkapitaal berekenen, waarvoor 12.000 euro per jaar overeenkomt met een rendement van 36 procent. Dat zou ongeveer 33.000 euro zijn.


    Geval B: Handel als hoofdberoep. Het doel is nu om 3.000 euro per maand te verdienen met handelen. We gaan opnieuw uit van een gemiddeld verwacht rendement van drie procent per maand of 36 procent per jaar. Daarom moet het startkapitaal nu drie keer zo hoog zijn, namelijk ongeveer 100.000 euro. Misschien kan een professionele handelaar ook vier of vijf procent per maand verdienen, wat overeenkomt met 4000 euro of 5000 euro per maand met 100.000 euro startkapitaal.


    Er is echter één ding waar we nog geen rekening mee hebben gehouden: Opnames. Er zullen momenten zijn dat er verliezen worden geleden en er maandenlang geen geld wordt verdiend. Voor deze fasen moet voldoende kapitaal beschikbaar zijn om alle kosten van levensonderhoud te dekken. Ervaren handelaren kennen de verwachte drawdown van hun strategieën bij benadering en houden daar vanaf het begin rekening mee. Toch kan het zinvol zijn om ondanks succesvol handelen niet meteen je "echte" baan op te zeggen. Immers, als je een zeker basisinkomen hebt, kun je periodes van droogte in de handel mentaal veel beter aan.





    "Leer om verliezen te accepteren. Het belangerijkste bij het verdienen van geld is dat je verliezen niet uit de hand laat lopen."

    - Marty Schwartz -​
Working...
X