Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Kun je van het handelen leven?
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Kun je van het handelen leven?

  Click image for larger version Name:	Climbing trades PNG.png Views:	0 Size:	92.4 KB ID:	3470

  De Droom

  Handelaar zijn is misschien een van de laatste grote avonturen die men kan beleven. Leven van de handel en de levensstijl van een handelaar is een droom die veel beursfanaten stiekem koesteren. Nu internet bijna overal ter wereld beschikbaar is, kunt u het land (of strand...) kiezen waar u wilt wonen. Sommigen dromen van reizen en onderweg handel drijven op hun laptop. Het lijkt een ideale baan. Je hebt geen baas, geen vervelende collega's en je hoeft niet op zoek te gaan naar nieuwe klanten. Het enige wat u nodig heeft is een werkende PC of laptop en een stabiele internetverbinding.

  Wat zeggen de professionals?


  Als u met echte professionals over deze vraag praat, zult u snel begrijpen dat zij de handel zeer serieus nemen. Met andere woorden, handel is voor hen een zaak, en zo zien zij het ook. Hoe professioneler u bent in deze business, hoe groter uw kansen op succes. Het spreekt voor zich dat een diepgaand inzicht in en kennis van de werking van de aandelenmarkt (d.w.z. ervaring) er deel van uitmaakt. Bovendien moet u een goede kennis hebben van professionele beurssoftware en handelsplatformen. Dit alles is nodig om winstgevend en succesvol te zijn als handelaar.

  Hoeveel kapitaal heb je nodig?


  Dit is zeker een van de meest gestelde vragen over dit onderwerp. Je hebt zeker kapitaal nodig. Maar het is even zeker dat een ervaren handelaar met betrekkelijk weinig kapitaal (laten we zeggen 30.000 euro) zeer goede resultaten kan behalen, terwijl een onervaren handelaar met een half miljoen vaak een gevaarlijk spel speelt.
  Capital
  Maar laten we er eens realistisch naar kijken. Laten we zeggen dat je 3.000 euro per maand nodig hebt om te leven. We laten de belastingdienst erbuiten. En als goede handelaar kunt u van succesvol handelen spreken als u een maandelijks rendement van gemiddeld 3% behaalt. We zeggen met opzet "gemiddeld". Er zullen maanden zijn waarin u niets verdient of zelfs in een drawdown (reeks van verliezen) terechtkomt. En er zullen maanden zijn dat je meer dan 10% verdient. Het hangt natuurlijk allemaal af van uw strategie en de methoden die u gebruikt. We hebben het hier over realistische inschattingen.

  Dus heb je 12 x 3.000 euro per jaar nodig, of 36.000 euro. Deze 36.000 euro moeten dus met 42% doeltreffendheid worden bereikt. We rekenen even uit wat dit betekent: u hebt 85.714 euro nodig om dit project zonder wonden (en zonder de fiscus) te kunnen realiseren. Voor velen kan dit het einde van de droom zijn. Vooral omdat uw kapitaal op deze manier natuurlijk niet wordt verhoogd, ook al kunt u het zich veroorloven. Integendeel. Inflatie zal het zelfs kleiner maken. En laten we eerlijk zijn: 3% winst elke maand lijkt niet veel, maar geloof me, het is veel. Het is zelfs heel veel!

  Handelen we dan liever "part time"?


  Deze optie is voor de meeste mensen vrij realistisch. Maar toch. Wij horen steeds weer van handelaren die hun "hobby" lange tijd in deeltijd hebben uitgeoefend en daar ook een zeker succes mee hebben geboekt. Maar ze werden pas echt succesvol toen ze de beslissing namen om het professioneel te doen. Hun resultaten werden gewoon beter. Dus hun voorzichtigheid kostte hen veel geld. "Sommige jaren heb ik meer verdiend dan in tien jaar waarin ik slechts parttime handelaar was...", zegt de Amerikaanse handelaar Gary Smith.


  "Geen fort is zo sterk dat geld het niet kan innemen."

  - Filosoof Marcus Tullius Cicero
  Last edited by Leren traden; 04-05-2022, 13:28.
Working...
X