Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Een S&P 500 trading gids en strategieën
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Een S&P 500 trading gids en strategieën

    De S&P 500 beursindex is één van de belangrijkste barometers van de Amerikaanse beurs en dus de Amerikaanse economie. Het is een beursindex die van wereldwijd belang is. Ontdek hoe de S&P 500 beweegt, de aard van zijn bestanddelen en hoe je de S&P 500 kunt traden.

    De S&P 500 beursindex voor traders.

    [H1]Wat is de S&P 500?[H1]De S&P 500 is een aandelenindex die bestaat uit 500 van de grootste Amerikaanse bedrijven, gerangschikt naar marktkapitalisatie. De S&P 500, die in 1957 werd opgestart met een waarde van 386,36, volgde oorspronkelijk 500 grote bedrijven die op de beurs van New York genoteerd stonden. De ranking wordt anders berekend dan de Dow Jones, die bedrijven rangschikt op basis van hun prijs per aandeel. In plaats daarvan is de S&P 500-benadering op basis van de marktkapitalisatie vergelijkbaar met de Britse FTSE 100 of de Duitse DAX 40.

    De componenten van de S&P 500

    De grootste componenten van de index op basis zijn de technologiereuzen Apple, Alphabet, Microsoft en Facebook. De retailgigant Amazon.com, het investeringsvehikel Berkshire Hathaway van Warren Buffett, de pharmareus Johnson & Johnson en de investeringsbank JPMorgan Chase & Co zijn eveneens belangrijke componenten. Een nieuw aandeel in de S&P 500 is de autofabrikant Tesla.

    Dit is de sectorsamenstelling van de S&P 500 in 2021.

    De sectoren in de S&P 500 index.

    Wat zijn de criteria op opgenomen te worden in de S&P 500?

    Opname in de S&P 500 is afhankelijk van enkele strikte criteria. Het is niet zo dat een bedrijf dat op basis van de marktkapitalisatie in aanmerking komt, automatisch wordt opgenomen in de index. Naast de marktkapitalisatie wordt bij ook rekening gehouden met factoren zoals organisatiestructuur, aandelentype, liquiditeit en de proportie van de aandelen die voor het publiek beschikbaar is.

    Er is ook een element van beoordelingsvrijheid bij de beslissing of een aandeel wordt opgenomen. Zo werd Tesla oorspronkelijk geweigerd door het indexcomité van de S&P 500, omdat sommige leden suggereerden dat de extreme volatiliteit van het bedrijf schade aan de reputatie van de index zou kunnen veroorzaken.

    Hoe wordt de S&P 500 berekend?

    De S&P 500 wordt berekend volgens een "free-float"-methode die rekening houdt met de marktkapitalisatie van elk bestanddeel door de aandelenprijs te vermenigvuldigen met het aantal uitstaande aandelen. Bij deze berekening wordt geen rekening gehouden met aandelen die niet kunnen worden verhandeld, zoals aandelen in handen van de overheid.

    Vervolgens wordt de weging berekend door de kapitalisatie van elk bedrijf te delen door de totale kapitalisatie van de index. Als de marktkapitalisatie van Apple bijvoorbeeld $ 2 biljoen is en de totale marktkapitalisatie van de S&P 500 $ 30 biljoen, zou dit neerkomen op een weging van ongeveer 6,6%.



    Hoe vaak veranderen S&P 500-bedrijven?

    De S&P 500- edrijven die in aanmerking komen voor de index worden periodiek herzien door het indexcomité. Indien nodig wordt de index aanpast, normaal gesproken binnen enkele dagen. Aangezien het wegingspercentage natuurlijk voor alle bedrijven kan veranderen, vindt er vier keer per jaar een herbalancering plaats.

    Bedrijven die het zwaarst wegen in de index zijn meer in staat om de index te doen bewegen dan kleinere componenten. Apple is bijvoorbeeld aanzienlijk sterker in staat om de koers van de S&P 500 te doen veranderen dan Intel.

    [H]Het gemiddeld jaarlijks rendement van de S&P 500[/H2]In de afgelopen tien jaar heeft de S&P 500 een gemiddeld jaarlijks rendement van 12,1% opgeleverd. U kunt de jaarlijkse rendementen van 2011-2020 hieronder bekijken. Vergeet niet dat rendementen uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstige prestaties. (Bron: Macrotrends).

    Het jaarlijks rendement van de beurs.

    S&P 500 bedrijven gerangschikt naar marktkapitalisatie

    De onderstaande grafiek toont de top tien bedrijven in de S&P 500 (mei 2021). De top tien alleen al is goed voor 27,2% van de weging van de hele index. Dit toont aan welke invloed deze 10 bedrijven op de hele beursindex hebben.

    De 10 grootste aandelen in de S&P 500.

    Amerikaanse aandelen kopen

    Met het aanbod van broker www.freestoxx.com kunnen beleggers Amerikaanse aandelen kopen zonder commissies te betalen. Je kunt de dienst eens proberen door middel van deze mooie GRATIS demo met real-time koersen.

    Hoe kan ik de S&P 500 traden?Traders en actieve beleggers geven de voorkeur aan futures en aan CFD's. De commissies om deze instrumenten te handelen zijn zeer laag. Er bestaan micro en mini futures en CFD's. Je kunt dus handelen in functie van je rekeninggrootte.

    De S&P 500 is een belangrijk index. In het NanoTrader platform zijn er verschillende gratis strategieën die voor deze index gebruikt kunnen worden. Dit zijn enkele voorbeelden van strategieën die gespecialiseerd zijn in de S&P 500.
    1. De S&P 500 Night Rider strategie
    2. René Wolfram S&P 500 Break-out
    3. Range Leader S&P 500
    >> Download deze gratis demo en trade S&P 500 Futures of CFD's



    "The first step in exceeding your customer's expectations is to know those expectations."
    - Roy H. Williams
    Last edited by Leren traden; 22-04-2022, 17:56.
Working...
X