Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Wat is shorten?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Wat is shorten?

    Met shorten bedoelen we speculeren op dalende prijzen. Er zijn veel manieren om dit te doen. Bijvoorbeeld, wanneer u short gaat op Forex, maakt u een normale, alledaagse transactie. Als u short gaat op het EUR/USD valutapaar, betekent dit eenvoudigweg dat u Amerikaanse dollars koopt. In boekhoudtermen heeft u een short positie in euro's en een long positie in dollars. U zet in op een stijgende dollar. Als uw voorspelling juist is (het valutapaar daalt) en u sluit uw positie, dan komt het boekhoudkundig verschil op uw rekening als winst. In het ongunstigste geval verlies je geld.

    Short op grondstoffen en obligaties

    Recessie
    Deze transactie gebeurt duizenden keren per dag. Als er een markt is, zijn er altijd kopers en verkopers. Er zijn kopers voor de dollar en er zijn marktdeelnemers die de euro kopen. Op de futuresbeurzen is het niet anders. Als u een futurescontract op tarwe koopt, moet er ergens ter wereld een verkoper zijn die dat contract aan u wil verkopen. Het zou iemand kunnen zijn die gewoon een long positie sluit en dus verkoopt. Maar het kan evengoed iemand zijn die een bearish (negatieve) kijk heeft op de tarwemarkt. Deze persoon (of onderneming) verkoopt een (of meer) futurescontracten in de hoop het contract op een later tijdstip tegen een lagere prijs te kunnen terugkopen. Nogmaals, het verschil tussen kopen en verkopen zal een winst voor de verkoper zijn, mocht zijn visie werkelijkheid worden.

    Aandelen shorten


    Aandelen kunnen ook short worden gezet. Dit lijkt misschien niet voor de hand te liggen, maar het is heel gebruikelijk in de VS. Veel brokers staan u zelfs toe aandelen te shorten op krediet, d.w.z. met marge. Stel dat u het Google-aandeel op de Nasdaq te duur vindt tegen $770 en u short gaat tegen die prijs. Een paar dagen later staat dit aandeel op $670, dan is het verschil tussen uw verkoopprijs en de huidige marktprijs $100. Als u nu uw positie sluit (de aandelen terugkoopt tegen de prijs van vandaag), zal uw effectenmakelaar het verschil ($100 per aandeel) op uw rekening bijschrijven.

    shorten is eenvoudig


    shorten is iets heel eenvoudigs. Wanneer u het ordervenster van uw handelssoftware opent, kunt u op "Kopen" klikken om te kopen. Als u echter op "Verkopen" klikt, dan gaat u een short positie in. Er zijn beperkingen, natuurlijk. Een tijd lang was het verboden om bankaandelen te shorten. De wetgever wilde voorkomen dat de banksector tijdens de financiƫle crisis volledig in elkaar zou storten. Er is echter geen bewijs dat short sellers hier daadwerkelijk aan hebben bijgedragen. Integendeel. Je zou verbaasd zijn hoe weinig short sellers er zijn. De meeste beleggers zitten alleen long in aandelen.

    shorten met CFD's


    Maar toch biedt de makelarij u tegenwoordig ongelooflijk interessante mogelijkheden om short te gaan in verschillende markten zonder in riskante futures te hoeven handelen. CFD's zijn zeer geschikt om long en short te gaan in bijna alle markten. Het is de moeite waard om te kijken voor welke markten CFD's beschikbaar zijn ... Wil je Italiaanse obligaties shorten? Geen probleem. Daar is een CFD voor. Denk je dat Apple te duur is? Dan zal een short CFD op Apple u helpen. Denk je dat goud te ver gestegen is? Ga dan gewoon short op goud met een CFD ...



    "Het is niet wat we af en toe doen dat ons leven vorm geeft, maar wat we consequent doen."

    - Tony Robbins -
    Last edited by Leren traden; 12-04-2022, 12:12.
Working...
X