Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
NASDAQ index – De belangrijkste steun en weerstand voor traders
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • NASDAQ index – De belangrijkste steun en weerstand voor traders

    De Nasdaq ontsnapte eerder dit jaar aan een "bear market" intraday daling van -20%. De index heeft zich in de laatste week gestabiliseerd in een woelige handel onder de 15.000.

    De winstcijfers zijn de grote factor die de tech-zware index de voorbije weken heeft aangedreven. Kijkend naar de zwaarst gewogen componenten van de index, zagen we winstrapporten die de verwachtingen overtroffen bij Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet en Tesla. Deze winsten werden gedeeltelijk tenietgedaan door de grote missers van Meta en Netflix. Nvidia, met een stevige weging van 3,9% in de Nasdaq index, zal normaliter woensdag 16 februari na de bel zijn winstcijfers bekendmaken.

    De andere belangrijke fundamentele drijfveer om in de gaten te houden bij het handelen in de Nasdaq 100 zijn de rentetarieven. Omdat traders rekening houden met de mogelijkheid van agressievere renteverhogingen door de Federal Reserve, zagen we de yield op de benchmark 10-jaars schatkistobligatie stijgen van minder dan 1,40% aan het begin van de kerstweek tot bijna 2,00% deze week. (Ter herinnering: stijgende rentevoeten verhogen de kapitaalkosten voor bedrijven en maken obligaties een (iets) aantrekkelijker alternatief voor beleggingsfondsen dan aandelen).

    Het is echter onwaarschijnlijk dat veel beleggers hun aandelen in snelgroeiende techreuzen als Apple en Amazon verkopen om een staatsobligatie te kopen die minder dan 2,00% oplevert. Hoe dan ook, de Nasdaq 100 index handelt meer dan 1,5% hoger en klimt daarmee terug naar zijn 200-dagen gemiddelde en test de 15.000 zone.

    Waar liggen steun en weerstand bij de Nasdaq?

    Dit zijn de belangrijkste niveaus van steun en weerstand uit het verleden. Ze liggen toevallig allemaal op een afstand van rond de 1.000 punten. Dit zijn de niveaus die elke trader in de gaten moet houden:
    • 16,500: Belangrijke weerstand in de buurt van de all-time highs
    • 15,500: Eerdere steun die weerstand werd van december en januari
    • 14,500: Eerdere steun vanaf juli en het laagste punt van deze week
    • 13,700: Het laagste punt dit jaar
    Nasdaq, daggrafiek (Bron TradingView)

    Nasdaq technische analyse.

    Bent u een actieve belegger?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders



    "I believe in analysis and not forecasting."

    - Nicolas Darvas
Working...
X