Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Dollar verblindt, pond verpletterd
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Dollar verblindt, pond verpletterd

  De dollar heeft deze week een grote rally gezien in reactie op het hoger dan verwachte Amerikaanse inflatierapport, hoewel de dollar op het moment van schrijven niet meer zo hoog stond ten opzichte van bepaalde valuta. De Aussie, de Kiwi en de Loonie zijn allemaal gedaald - samen met goud. De obligatierente op korte termijn is sterk gestegen, maar die op langere termijn niet, als gevolg van de bezorgdheid van beleggers over een economische vertraging temidden van alle kortetermijnverhogingen van de rente en de stijgende prijsniveaus. De GBP/USD daalde vanmorgen tot onder de 1,14 en bereikte een nieuw dieptepunt in meerdere decennia, nadat een teleurstellend rapport over de Britse detailhandelsverkopen de bezorgdheid over de gezondheid van de Britse economie aanwakkerde.
  Bank of England
  Over het pond gesproken, beleggers zullen het GBP/USD-paar vanaf hier nauwlettend in de gaten houden, omdat de aandacht gericht zal zijn op de FOMC op woensdag en de vergadering van de Bank of England op donderdag. Geconfronteerd met een dubbelcijferige inflatie en een worstelende economie, bevindt de BoE zich in een zeer lastige positie. De rente is al zes keer verhoogd, de laatste verhoging was 50 bps tot 1,75% tijdens de vergadering van augustus 2022. Analisten verwachten nog een verhoging met 0,5% tot 2,25%, maar de kans op een verhoging met 0,75% is groot.

  De opleving van de dollar begon opnieuw nadat het hete CPI-rapport van dinsdag de verwachtingen versterkte dat de Fed volgende week de rente met ten minste 75 basispunten zal verhogen en zal doorgaan met verdere agressieve verhogingen totdat de inflatie weer onder controle is. De Fed wil de inflatie weer onder controle brengen, door een zachte landing in de economie te creëren en we zullen woensdag merken hoe hawkish ze precies is. Als u nog niet long staat op de dollar, zou ik zeggen: ga voorzichtig om met de valuta's waartegen de dollar al sterk is gestegen, zoals het pond.

  "Als alles tegen lijkt te zitten, denk er dan aan dat een vliegtuig tegen de wind in opstijgt, niet met de wind mee."

  -Henry Ford-​
Working...
X