Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
EUR/USD stijgt in aanloop naar EZ CPI, USD ADP payrolls
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • EUR/USD stijgt in aanloop naar EZ CPI, USD ADP payrolls

    De EUR/USD noteerde in de vorige sessie 0,2% hoger nadat de Duitse inflatie steeg naar een bijna 50-jarig hoogtepunt en ondanks het feit dat het economisch sentiment in de eurozone meer dan verwacht daalde toen de fall-out van de oorlog in Rusland zijn tol blijft eisen op huishoudens en bedrijven in de eurozone.

    De dalende gasprijzen in Europa helpen de vrees voor een recessie te temperen.

    De aandacht gaat nu uit naar de inflatiecijfers voor de eurozone, die in augustus naar verwachting zullen oplopen tot een recordniveau van 9% j-o-j, tegen 8,9% in juli, doordat de energie- en voedselprijzen zijn blijven stijgen.

    De hoge inflatie verhoogt de druk op de ECB om de rente te verhogen met 0,75% tijdens de monetaire beleidsvergadering van volgende week.

    Ondertussen daalt de USD door een verbeterde stemming in de markt en door de dalende rente. Vandaag zullen de Amerikaanse ADP cijfers naar verwachting 200k nieuwe banen in de private sector laten zien in augustus. Een sterk rapport zou de verwachting van een sterke NFP op vrijdag kunnen aanwakkeren, wat de USD een boost zou kunnen geven.

    Wat nu voor EUR/USD?
    EUR/USD is in een lagere trend terechtgekomen, met een reeks van lagere highs en lagere lows. De koers raakte een 2022 low op 0.99.

    De prijs is teruggedrongen tot boven 1.00, wat, in combinatie met de bullish crossover op de MACD, de bulls hoopvol houdt op verdere opleving.

    Kopers moeten 1.0100, de weekly high, en de 20 sma heroveren om de 50 sma op 1.0190 bloot te leggen en 1.0275, de high van eind juli, in beeld te brengen.

    Aan de andere kant handelt EUR/USD onder de 20 & 50 sma, wat verkopers hoopvol houdt op verdere neerwaartse beweging. Mochten de bulls er niet in slagen om de pariteit te verdedigen, dan zullen verkopers uitkijken naar 0.99, de low van 2022, om de bearish trend te verlengen.

    Daggrafiek EUR/USD (bron WHS Webtrader)

    EUR/USD 1D






    "Het grootste probleem van de belegger - en zijn grootste vijand - is waarschijnlijk zichzelf.
    Uiteindelijk is hoe je beleggingen zich gedragen veel minder belangrijk dan hoe jij je gedraagt."


    - Benjamin Graham -
Working...
X