Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Zwakke Amerikaanse CPI betekent dat EUR/USD 1,05 niet langer onrealistisch is
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Zwakke Amerikaanse CPI betekent dat EUR/USD 1,05 niet langer onrealistisch is

    Nou, dat was het soort volatiliteit dat zo hard nodig was en tot nu toe ontbrak in de week! Het langverwachte Amerikaanse inflatierapport voldeed aan de verwachtingen in termen van marktimpact, want de dollar kelderde en al het andere ging omhoog, inclusief alle buitenlandse valuta's, goud, bitcoin en aandelen. Bij de majors is de EUR/USD eindelijk uit zijn krappe consolidatiefase gebroken, wat suggereert dat er in de komende dagen meer kortetermijnwinsten zouden kunnen komen, ondanks alle problemen in de eurozone.

    Inflatie niet zo hoog


    Gedreven door scherpe dalingen van de energie- en benzineprijzen viel de inflatie op jaarbasis met 8,5% relatief veel lager uit dan de 9,1% van juni. Het is nog steeds onaangenaam hoog, maar beleggers zullen enige troost vinden in het feit dat dit de eerste CPI-meeting was in elf maanden die onder de verwachting uitkwam. Hier is een beknopte CPI-recapitulatie van mijn collega Matt Weller.

    Debat over verhoging met 50 of 75 basispunten zal aanhouden


    Charles Evans van de Fed verspilde geen tijd toen hij naar buiten kwam en zei dat de inflatiegegevens van vandaag het eerste positieve rapport zijn, maar dat verdere renteverhogingen dit en volgend jaar gerechtvaardigd zijn, waarbij hij voorspelde dat de Fed Funds hun top rond 4 procent zullen bereiken. Hoewel de kans op een nieuwe verhoging met 75 basispunten in september sterk is gedaald, zal het debat over een verhoging met 50 of 75 basispunten zeker doorgaan, en de Fed zal dat debat graag gaande houden tot we de volgende CPI- en werkgelegenheidsrapporten krijgen. Er is nog genoeg tijd tot de FOMC-vergadering van 21 september.

    Volgende: UoM Consumenten Sentiment (vrijdag)


    Nu we weten dat juli een sterke maand was voor de arbeidsmarkt, maar niet zo sterk voor de inflatie, zullen beleggers op zoek gaan naar signalen over hoe de Amerikaanse consument aankijkt tegen de economie en de inflatievooruitzichten. Vrijdag zullen de nauwlettend gevolgde peilingen van de University of Michigan over het consumentenvertrouwen en de inflatieverwachtingen in het vizier komen. Dankzij de snel stijgende prijzen van alles, van benzine tot voedsel, is het consumentenvertrouwen in de VS de afgelopen maanden snel gedaald, een afspiegeling van de situatie in Europa en de rest van de wereld. De Amerikaanse economie heeft de inflatiestorm echter beter doorstaan dan andere regio's, wat de reden is waarom de dollar tot voor kort zo sterk was. Maar is het momentum aan het veranderen? Als we tekenen zien van een worstelende Amerikaanse consument, dan zou dit de dollar verder kunnen schaden.

    EUR/USD breekt eindelijk uit


    Daggrafiek EUR/USD (bron TradingView)

    EUR/USD 1D


    Vandaag heeft de EUR/USD het 1.0350 level geraakt en ging nog zo'n 15 pips hoger, alvorens iets terug te krabbelen. Dit 1.0350 level was eerder een belangrijke support zone en het biedt nu wat weerstand. Echter, gezien hoe lang we de prijs in een krappe range hadden voorafgaand aan de rally van vandaag, is er nu een goede kans dat de EUR/USD verder zal stijgen. Wij denken dat 1.0500 nu geen al te onrealistisch doel is. Maar net als in het begin hebben wij niet veel vertrouwen in een groot herstel, gezien de problemen die Europa heeft met zijn energiebehoeften.





    "Tenzij je je aandelen met 50% kunt zien dalen zonder in paniek te raken, moet je niet in de aandelenmarkt zitten."

    - Warren Buffett -

Working...
X