Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
USD/CAD: Een verhaal uit twee arbeidsmarkten
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • USD/CAD: Een verhaal uit twee arbeidsmarkten

    De markten beginnen zich te nestelen in de traditionele "Dog Days of Summer"-handel, met belangrijke indices, grondstoffen en valutapairs die relatief weinig beweging vertonen in de aanloop naar het langverwachte Amerikaanse CPI-rapport van morgen.
    traden
    Traders zijn het Amerikaanse banenrapport van vorige week nog aan het verwerken, maar één ding is duidelijk: de Amerikaanse arbeidsmarkt presteert beter dan die van Canada. Terwijl de VS net zijn sterkste banengroei in vijf maanden kende, een nieuw cyclisch dieptepunt in zijn werkloosheidsgraad bereikte en alle banenverliezen sinds het begin van de pandemie volledig heeft goedgemaakt, heeft Canada nu twee opeenvolgende maanden van rechtstreekse dalingen van de voltijdse werkgelegenheid gekend.

    Centrale banken over de hele wereld bleven hyper gefocust op inflatie, maar een regelrechte inkrimping van de werkgelegenheid, vooral tegen de achtergrond van dalende grondstoffenprijzen en een vertragende wereldeconomie, zou voor sommigen zeker aanleiding kunnen zijn om hun verkrappingscycli te vertragen of te pauzeren. Dit is nu de realiteit waar de BOC mee moet worstelen, wat een mogelijke bullish katalysator voor de US-dollar ten opzichte van de loonie kan betekenen.

    USD/CAD technische analyse


    Zoals de grafiek hieronder laat zien, vond USD/CAD steun op haar stijgende 100-daags EMA aan het begin van de maand en vormde daarbij back-to-back bullish candlestickpatronen. Wanneer traders nu beginnen in te calculeren dat de BOC eerder zal pauzeren dan de Fed, dan zou USD/CAD in de komende dagen terug kunnen rally'en naar 1.3000 of 1.3100:

    Ondertussen zou een doorbraak onder de low van vorige week en het 100-daags EMA rond 1.2820 de bullishe voorkeuren voor de korte termijn kunnen wegnemen en de vooruitzichten voor het Noord-Amerikaanse pair onduidelijker dan ooit maken.





    "Too many of us are not living our dreams because we are living our fears."

    - Les Brown -
Working...
X